2014-05-13 19:02:36
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ... ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ!
Λίγες ώρες πριν το έβδομο Final Four της καριέρας του ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μίλησε στο "gazzetta.gr" στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά Πρόκειται για τον παίκτη θρύλο της Μπαρτσελόνα και μία από τις σημαντικότερες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ευρωλίγκα (φέτος ξεπέρασε τον Παπαλουκά, ο οποίος τον βράβευσε), ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της και στα 34 του χρόνια ετοιμάζεται για το έβδομο Final Four της καριέρας του.

Ο λόγος φυσικά για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες στιγμές των μπλαουγκράνα. Με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και επτά πρωταθλήματα Ισπανίας από το 1999 μέχρι σήμερα, είναι ουσιαστικά το σήμα κατατεθέν των Καταλανών στην κορυφαία δεκαπενταετία της ιστορίας τους.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει μαζί με τους συμπαίκτες για το Μιλάνο και τη διεκδίκηση της τρίτης ευρωλίγκας, ο σπουδαίος Καταλανός μίλησε για... όλα!


-Χουάν, τα χρόνια περνούν όμως εσύ συνεχίζεις να βρίσκεσαι μαζί με την Μπάρτσα στο κορυφαίο επίπεδο. Άλλη μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται μπροστά σας.

«Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου και πάνω απ' όλα για την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι. Πράγματι την τελευταία δεκαετία η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει πολύ σπουδαία πράγματα και με γεμίζει χαρά το γεγονός ότι ήμουν μέρος τους. Θα προσπαθήσουμε και στο Μιλάνο για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Θεωρείς ότι η Μπαρτσελόνα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη σε σχέση με το Final Four στο Λονδίνο; Η Ρεάλ είναι ξανά στον δρόμο σας, όπως και πέρυσι.

«Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος φέτος. Η ομάδα δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο και το κυριότερο δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Πέρυσι η ατυχία μας χτύπησε την πιο κρίσιμη στιγμή και δεν ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθουμε. Το παιχνίδι με την Ρεάλ θα είναι και πάλι πολύ δύσκολο, όπως όλα, όμως από την δική μας πλευρά είμαστε ασφαλώς σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή».

-Εσύ νιώθεις έτοιμος για ένα ακόμη Final Four;

«Κάθε αθλητής ζει για τέτοιες στιγμές και αισθάνομαι τυχερός που θα έχω την ευκαιρία να ζήσω άλλο ένα Final Four. Είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι η σεζόν κύλησε χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Επανήλθα κανονικά και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Δυστυχώς τις τελευταίες εβδομάδες προέκυψε ένα πρόβλημα, αλλά πιστεύω να είμαι σχετικά καλά την Παρασκευή».

-Το Σάββατο νικήσατε πολύ εύκολα την Ρεάλ. Θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία σας εν όψει του ημιτελικού αυτή η νίκη;

«Ο ημιτελικός θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Σίγουρα ήταν σημαντικό που κάναμε μια καλή εμφάνιση και πήραμε μια νίκη που θέλαμε, όμως στο παιχνίδι του Μιλάνο όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν. Έχουμε δουλέψει πολύ όλη τη χρονιά και θα τα δώσουμε όλα για την νίκη της Μπαρτσελόνα».

-Στο παρκέ του ημιτελικού θα υπάρχουν μόλις δύο παίκτες με 2 ευρωλίγκες στην κατοχή τους. Εσύ και ο Πανανικολάου. Πόσο σημαντικός μπορεί να αποδειχτεί ο Κώστας σε συνθήκες φάιναλ φορ, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

«Ο Κώστας είναι ένας καταπληκτικός συμπαίκτης τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Κατάφερε πολλά τα δύο προηγούμενα χρόνια και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα. Μας έχει βοηθήσει πολύ και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και στο Μιλάνο. Αν και είναι νέος ακόμη έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία».

-Πώς σου φαίνεται ένα Final Four χωρίς ελληνικές ομάδες; Θα σου... λείψουν Σπανούλης και Διαμαντίδης;

«Όχι, δεν θα μου λείψουν καθόλου (γέλια)! Είναι σίγουρα κάτι σπάνιο, αλλά δεν το έχω σκεφτεί. Προτιμώ να σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου. Έχουμε μια σημαντική αποστολή μπροστά μας και το μυαλό μου βρίσκεται αποκλειστικά στο πώς θα τα καταφέρουμε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ