2014-05-13 18:50:18
Φωτογραφία για ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Προθεσμία έως αύριο για συμφωνία έδωσε στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την επίσχεση ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύοντας ότι «δεν μπορεί να περιμένει περαιτέρω». Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να περιμένει περαιτέρω «ήδη είμαστε εξαιρετικά υπερήμεροι ως προς τους ασφαλισμένους μας από τους οποίους ζητώ και προσωπικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι εάν η απόφαση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων είναι η επίσχεση και αυτή είναι η οριστική τους θέση, ο ΕΟΠΥΥ αύριο θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, που «θα πρέπει πια ο κάθε πάροχος να δηλώσει αν συμφωνεί με τις νέες συμβάσεις που ετοιμάζεται να προτείνει ο ΕΟΠΥΥ ή αλλιώς θεωρούμε ότι έχουν καταγγείλει τη μεταξύ μας σύμβαση, αφού πλέον έχουν παύσει να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας, αποκλείονται από τη διαδικασία των νέων συμβάσεων».

«Όσοι επιλέξουν την οδό της καταγγελίας της συμβάσεως δια της επισχέσεως, θέλω να τους παρακαλέσω να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.


Το καλό κλίμα στη συνάντηση με των δυο πλευρών δεν έφερε τη σύγκλιση στα επί μέρους ζητήματα και αύριο το μεσημέρι αναμένεται νέο ραντεβού. Η βασική διαφωνία του ΠΙΣ και των παρόχων εστιάζεται στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης οι πάροχοι υποστήριξαν ότι είναι λάθος να υπάρχει πλαφόν εξετάσεων ανά επιχείρηση.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ θα παρουσιάσουν απόψε ή αύριο το πρωί τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας σε συγκέντρωση εργαστηριακών γιατρών και παρόχων του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιστρέψουν αύριο το μεσημέρι με σαφείς θέσεις στο τραπέζι του διαλόγου με το υπουργείο.

Απ' την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος ανέφερε ότι οι πάροχοι θεωρούν ως κυρίαρχο ζήτημα την αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, θεωρώντας ότι το κονδύλιο των 328 εκατομμυρίων ευρώ υπολείπεται από το κονδύλιο που χρειάζεται για τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συγκληθεί Πανελλήνια Επιτροπή για να έχει τις τελικές αποφάσεις μέσα και από τις προτάσεις του Υπουργείου ώστε αύριο στις 12:00 το μεσημέρι μαζί με όλους τους παρόχους «να δώσουμε τις τελικές μας αποφάσεις στον  κ. Υπουργό».

Το «τελεσίγραφο» του υπουργού αναμένεται να μεταφέρει ως νέα εξέλιξη ο πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ Γιώργος Βουγιούκας προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Ο υπουργός είπε σήμερα ότι «όποιος δεν αποδεχτεί αυτά τα οποία συζητήσαμε σήμερα, θα του διακοπεί η σύμβαση και θα συνεχίσει με όσους παρόχους αποδέχονται αυτές τις προτάσεις. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να ενημερωθούν τα μέλη μας για αυτή την εξέλιξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ