2014-05-13 21:37:38
Φωτογραφία για Μήνυση κατά της Πόρσε κατέθεσε η χήρα του οδηγού του μοιραίου οχήματος με συνεπιβάτη τον Πολ Γουόκερ!
Μήνυση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε για το δυστύχημα που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του γνωστού ηθοποιού Πολ Γουόκερ κατέθεσε η χήρα του οδηγού του μοιραίου οχήματος, ισχυριζόμενη πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες έχει σχεδιαστικά ελαττώματα.

Ο Γουόκερ και ο φίλος του Ρότζερ Ρόντας σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2013, όταν η 2005 Πόρσε Καρέρα όπου επέβαιναν προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε φανάρι σε προάστιο του Λος Άντζελες, προτού τυλιχθεί στις φλόγες. Στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο 38χρονος Ρόντας.

Η μήνυση ανοίγει δύο μεγάλα «μέτωπα», απορρίπτοντας ολοκληρωτικά το πόρισμα της επίσημης έρευνας που διεξήγαγε το Γραφείο του Σερίφη του ΛΑ.

Το πρώτο «μέτωπο» αφορά την καταγγελία περί κατασκευαστικών ελαττωμάτων. Η επίσημη έρευνα συμπέρανε πως το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα, αλλά ήταν συνέπεια της «μη ασφαλούς ταχύτητας» με την οποία κινούταν το όχημα.


Αντίθετα η χήρα του Ρόντας ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο ήταν «μη ασφαλές για την προορισμένη χρήση του λόγω ελαττωμάτων στον κατασκευή του, το σχεδιασμό του, τις δοκιμές του και τα επιμέρους υλικά του».

Το δεύτερο «μέτωπο» είναι ακριβώς αυτό της ταχύτητας. Η επίσημη έρευνα συμπέρανε πως το μοιραίο όχημα κινούταν με 125 έως 150 χιλιόμετρα ανά ώρα προτού ο Ρόντας χάσει τον έλεγχο.

Στον αντίποδα, στη μηνυτήρια αναφορά η χήρα του Ρόντας ισχυρίζεται πως ο σύζυγός της οδηγούσε με ταχύτητα περίπου 88 χιλιόμετρα ανά ώρα (55 μίλια ανά ώρα) τη στιγμή που το επίσημο όριο ταχύτητας στην περιοχή του δυστυχήματος ήταν περίπου 72 χλμ/ώρα (45 μίλια/ώρα). Παράλληλα, αναφέρει πως ο Ρόντας ήταν εκπαιδευμένος οδηγός αγώνων.

Σημειώνεται πως στην επίσημη έρευνα του Σερίφη συμμετείχαν και μηχανικοί της Πόρσε, οι οποίοι εστάλησαν στην Καλιφόρνια προκειμένου να εξετάσουν τα συντρίμμια του αυτοκινήτου. Οι εμπειρογνώμονες της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν διαπίστωσαν κανένα μηχανικό πρόβλημα στο όχημα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ