2014-05-13 21:53:10
Φωτογραφία για Ζωήρεψε το αρκουδάκι του Αρκτούρου και ξεπέρασε τον κίνδυνο
Ζωήρεψε η μικρή... Ζωή, το αρκουδάκι που είχε βρεθεί χωρίς τη μητέρα του πριν από περίπου δύο εβδομάδες και υιοθέτησε ο Αρκτούρος.

Όπως φαίνεται, το αρκουδάκι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αφού δείχνει πολύ καλά, τρώει, πλέον, κανονικά και με αρκετή όρεξη και έχει επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν εντοπίστηκε χωρίς τη μητέρα του. Μάλιστα, φαίνεται πως έχει συνηθίσει και στο νέο περιβάλλον της, στην Αγραπιδιά Φλώρινας.

Ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην περίπτωση των αρκούδων Τζον και Νικήτα, η καθημερινή της φροντίδα γίνεται αποκλειστικά από τους φροντιστές του Αρκτούρου Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη. Παράλληλα, έχει απαγορευτεί η προσέγγισή της από οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού καθώς και από Μέσα Ενημέρωσης (ΜΜΕ) προκειμένου να προστατευθεί η υγεία της αλλά και να αποτραπεί η εξοικείωσή της με ανθρώπους.


«Ακόμα και οι φροντιστές της επιδιώκουν να μην έρχονται σε άμεση επαφή μαζί της. Σε λίγο καιρό θα έχουν μόνο οπτική επαφή καθώς το αρκουδάκι θα απελευθερωθεί σε μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες. Εκεί, θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές του χειμώνα προκειμένου στη συνέχεια, να τη βάλουμε σε μια τεχνητή φωλιά, έξω στη φύση, για να μπορέσει να βυθιστεί σε χειμέριο ύπνο» εξήγησε ο επιστημονικός συντονιστής του Αρκτούρου, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης. Τόνισε δε ότι επειδή τα μικρά αρκουδάκια, κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους, είναι συνέχεια μαζί με τη μητέρα τους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσουν το ορφανό αρκουδάκι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες επιβίωσης που θα αντιμετωπίσει όταν απελευθερωθεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΟΛΙΝΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΟΛΙΝΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ