2012-04-22 22:25:15
Φωτογραφία για Μουρμουρίζουν για τις τιμές οι γαλατάδες
Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων με στόχο το... «κούρεμα» της τιμής παραγωγού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η εγχώρια αγορά του αγελαδινού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Με πρόσχημα την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας οι γαλακτοβιομηχανίες επιχειρούν να συμπιέσουν με κάθε τρόπο το κοστολόγιό τους.

Γι’ αυτό το πρέσινγκ προς τους παραγωγού ξεκίνησε ήδη από τον Μάρτιο οδηγώντας σε μειώσεις 1 λεπτού στο λίτρο κατά μέσο όρο και φαίνεται να κλιμακώνεται τον Απρίλιο με τις επιχειρήσεις να επιδιώκουν νέες περικοπές της τάξης των 2 λεπτών.

Την ίδια ώρα, μετά από μήνες σκληρής αντιπαράθεσης, η γαλακτοβιομηχανία Lactalis και οι περίπου 14.500 προμηθευτές της κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία στο θέμα των γραπτών συμβολαίων. Παρά την αρχικά άκαμπτη στάση του, ο μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων παγκοσμίως, δέχτηκε να αναγνωρίσει τις ομάδες παραγωγών, αν και δεν συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαια με αυτές, παρά με τον κάθε παραγωγό ξεχωριστά.


Εικόνα παράλυσης παρουσιάζουν ακόμα και οι πιο αξιόμαχες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, σύμφωνα .Η μη ψήφιση από τη Βουλή των τροπολογιών, που θα «ξεμπλόκαραν» τη διαδικασία προσαρμογής στο νέο καθεστώς του νόμου 4015/2011, εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των οργανώσεων, η πλειοψηφία των οποίων αδυνατεί να εξασφαλίσει κεφάλαια ακόμα και για τις πιο επείγουσες ανάγκες. Η πόρτα των αγορών παραμένει κλειστή, γιατί κανένας από τους συντελεστές δεν αναγνωρίζει τη μεταβατική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι Ενώσεις εδώ και μήνες.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!
Μας κάνουν πλάκα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μας κάνουν πλάκα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ