2012-04-22 22:26:39
Φωτογραφία για Μας κάνουν πλάκα!
του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Ισως να πέρασε απαρατήρητο μέσα στηνπροεκλογική φασαρία, αλλά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μίλησε σεκάποια ημερίδα για την ανάπτυξη.

Και τι είπε ο Πρωθυπουργός;

Οτι τα μέτρα του μνημονίου «δεν μπορεί να έχουν άμεση απόδοση» (ως προς την ανάπτυξη!...) και γι' αυτό χρειάζονται «πολιτικές και δράσεις άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος».

Κατόπιν αυτού, υποθέτω ότι αν ο στρατηγός Ντε λα Παλίς είχε καταφέρει να μη σκοτωθεί ενώπιον τηςΠαβίας θα έβαζε και αυτός υποψηφιότητα για «υπερκομματικός πρωθυπουργός» στην Ελλάδα.

Αναλόγου πρωτοτυπίας σκέψεις ανέπτυξε και η αρμόδια υπουργός ΑνναΔιαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί υπέρ ή πολιτικοίκατά της ανάπτυξης (άρα, και η ίδια είναι υπέρ!), διότι η ανάπτυξη είναι «κεντρικό διακύβευμα»… κάτι δηλαδή σαν τον Αγιο Παντελεήμονα!

Επειδή αρνούμαι να πιστέψω ότι μιλούν σοβαρά, προτιμώ να θεωρήσω ότι μας κάνουνπλάκα.


Διότι η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση όχι επειδή την καταράστηκε οΒελζεβούλης, ούτε επειδή την καταδίκασε το Εφετείο Κακουργημάτων. Αλλά επειδή εφαρμόζειτην πολιτική που υποστηρίζουν ο Παπαδήμος και η Διαμαντοπούλου.

Οταν, ας πούμε, καλείται η νέα κυβέρνηση να πάρει τον Ιούνιο μέτρα ύψους 11,7δισ. ευρώ (ίσως και περισσότερα…) για τη διετία 2013-2014, είναι δυνατόν να μηβουλιάξει κι άλλο στην ύφεση;

Οταν δεσμεύθηκαν να κόψουν τους μέσους μισθούς 15% μόνο μέσα στην τριετία2012-2014 (άρα πάνω από 23% στην πενταετία 2010-2014), είναι δυνατόν ναεμποδίσουν την κατάρρευση της κατανάλωσης και την αύξηση της οικονομικήςδυστυχίας;

Οταν το κράτος διαλύει την αγορά με φόρους, έκτακτες εισφορές, απλήρωταβερεσέδια και «κουρέματα» ομολόγων, από πού θα προκύψει η ανάπτυξη; Από τηνκαλή ψυχή των υπουργών;

Ετσι λοιπόν, όταν ακούω τους ίδιους ανθρώπους που οργανώνουν την ύφεση ναμιλούν προεκλογικά για ανάπτυξη, πιάνω την κοιλιά μου από τα γέλια.

Διότι σε καμία χώρα δεν χωρούν ταυτοχρόνως δύο οικονομικές πολιτικές, μίαυφεσιακή και μία αναπτυξιακή. Είτε η μία θα εφαρμόζεται είτε η άλλη.

Και όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει και τα δύο χάρη στην«επανακεφαλαιοποίησητων τραπεζών» ή στα πολυτραγουδισμένα «κονδύλια του ΕΣΠΑ», απλώς κοροϊδεύει την κοινωνία.

Μάλλον τη θεωρεί ανίκανη να καταλάβει όσα εφιαλτικά της διαμηνύουν καθημερινάκαι με όλους τους τρόπους ο Μπαρόζο και η παρέα του.

Ή, ακόμη χειρότερα, μάλλον νομίζει ότι μπορεί να την ξεγελάσει προεκλογικά.

 πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ