2014-05-14 10:59:06
Φωτογραφία για Πονοκέφαλος στο πανεπιστήμιο Πατρών για τα κλεμμένα διδακτορικά και τις μαϊμού διπλωματικές
Πονοκέφαλο αποτελεί για τις αρχές του πανεπιστημίου Πατρών η μάστιγα της λογοκλοπής, των... διδακτορικών μαϊμού και των διπλωματικών οι οποίες αγοράζονται από φοιτητές προκειμένου να τις εμφανίσουν ως δικό τους έργο.

Το πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν θα μπορούσε να αποτελεί και δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς το φαινόμενο των πλαστών διδακτορικών και επί πληρωμή εργασιών, διπλωματικών και κάθε λογής ασκήσεων, «ακουμπάει» και το τρίτο μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας.

Αποκορύφωμα των όσων συμβαίνουν – ευτυχώς σε μικρή κλίμακα μέχρι νεοτέρας – η περίπτωση εντοπισμού καθηγητή που κατέθεσε διδακτορικό, το οποίο είναι προϊόν «λογοκλοπής».

Ήδη με εντολή του πρύτανη στο πανεπιστήμιο της Πάτρας Γ. Παναγιωτάκη ξεκίνησε η διαδικασία ανάκλησης του συγκεκριμένου διδακτορικού.

Οι διπλωματικές επί πληρωμή και ο εντοπισμός τους, αποτελούν και για τις πρυτανικές αρχές της Πάτρας ένα άλλο μεγάλο αγκάθι καθώς όπως αποκάλυψε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στους patrastimes.gr το φαινόμενο είναι υπαρκτό αλλά σε μικρή κλίμακα.


Ο μόνος τρόπος για να εντοπιστεί μια διπλωματική η οποία έχει αγοραστεί είναι η στενή παρακολούθηση σύνταξής; Της σε όλα τα στάδια από τον καθηγητή που την έχει αναθέσει.

Τότε μόνο – επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης μπορεί να εντοπιστεί ποιος φοιτητής έχει πραγματικά καταθέσει διπλωματική η οποία είναι προϊόν δικής του συγγραφής και ποιος προσπαθεί να εξαπατήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ