2014-05-14 14:38:03
Φωτογραφία για Υεμένη: Σφοδρές μάχες στρατού - Αλ Κάιντα με δεκάδες νεκρούς στο νότο της χώρας
Δέκα στρατιωτικοί, ανάμεσα στους οποίους ένας υπουργικός σύμβουλος με βαθμό στρατηγού, και 13 μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μάχες στη νότια Υεμένη, όπου ο στρατός διεξάγει μια επίθεση εναντίον του εξτρεμιστικού δικτύου, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από στρατιωτική πηγή.

«Ο απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τους τρομοκράτες έφθασε τους 10 νεκρούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός, και τους 13 νεκρούς στις τάξεις της Αλ Κάιντα», δήλωσε η πηγή.

«Η υεμενιτική αεροπορία συμμετέχει στις μάχες βομβαρδίζοντας τις φάλαγγες των οχημάτων της Αλ Κάιντα που επιχειρούν να προωθηθούν απ' όλες τις πλευρές προς το Αζάν», τοποθεσία της επαρχίας Σάμπουα, σημείωσε η πηγή.

Σύμφωνα με αρχικό απολογισμό, είχαν σκοτωθεί πέντε στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ο Μόχσεν Σαΐντ Αλ Γαζάλι, στρατηγός και σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας, και τρεις εξεγερμένοι.


Σύμφωνα με έτερο αξιωματούχο των ενόπλων δυνάμεων, οι εξεγερμένοι της Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν τα χαράματα επίθεση για να επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν την τοποθεσία του Αζάν και τη γειτονική Ζουλ Αλ Ρίντα, που έπεσαν πριν από πέντε ημέρες στα χέρια του στρατού.

Ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Νάσερ Άχμαντ, ο οποίος επιβλέπει την επίθεση του στρατού εναντίον της Αλ Κάιντα, είχε διαφύγει την Παρασκευή από ενέδρα στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού επί του πεδίου, ο στρατός κατάφερε να συγκρατήσει τις επιθέσεις των ισλαμιστών και έχει «την κατάσταση υπό έλεγχο».

Κάτοικοι δύο κοινοτήτων δήλωσαν πως σπίτια και οχήματα ιδιωτών υπέστησαν ζημιές κατά την ανταλλαγή των πυρών.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ