2014-05-14 16:24:04
Φωτογραφία για Ε.Π.Κ.Κρήτης: Καθάρισεαπό δύο Τράπεζες εποχιακός οδηγός με απόφαση Ειρηνοδικείου
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για την απόφαση του Ειρηνοδικείου εποχιακός οδηγός να "καθαρίσει" από δύο Τράπεζες:

"Ανακούφιση έφερε , για χρεωμένο εποχιακό οδηγό τουριστικών λεωφορείων , η Προσωρινή Διαταγή , του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας Κρήτης.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , με την με ημερ. 20-02-2014 απόφασή του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής και σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, έδωσε την προσδοκώμενη ανάσα , σε υπερχρεωμένο καταναλωτή, ευρισκόμενο σε διάσταση με την σύζυγό του , πατέρα , με δυο ανήλικα τέκνα , η επιμέλεια των οποίων έχει ανατεθεί στην σύζυγο του πληρώνοντας ο ίδιος διατροφή 500 ευρώ μηνιαίως. Στην μοναδική κατοικία μένει η σύζυγος και τα παιδιά, ο ίδιος είναι φιλοξενούμενος στην οικία των γονιών του.


Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης είναι μέλος , πρόκειται για εποχιακό οδηγό τουριστικών λεωφορείων χρεωμένο σε δύο Τράπεζες αλλά σε έξι πιστωτικά προϊόντα (καταναλωτικά, στεγαστικό και πιστωτικές κάρτες, συνολικής χρέωσης 92.591,11 Ευρώ).

Εισόδημα που διαθέτει : Ο μισθός εποχιακού οδηγού του ποσού των 1.100 ευρώ (1/5 έως 31-9) το δε υπόλοιπο χρονικό διάστημα αμείβεται από το Ταμείο ανεργίας (επίδομα ανεργίας)

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι:

α)1/2 εξ αδιαιρέτου μιας κατοικίας 119,66 τ.μ

β)ένα Ι.Χ αυτοκίνητο μοντέλο 1990 

Η σύζυγος , διαθέτει κατοικία, το 50% της κατοικίας εξαδιαιρέτου, είναι και η μοναδική κατοικία της οικογένειας, στην οποία ζητήθηκε η εξαίρεση από ρευστοποίηση. 

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμο Κατσέλη) εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

1) Απαγορεύει, κάθε μέτρο εκτέλεσης κατά του ποσοστού 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οικίας 119,66 τ.μ σε οικόπεδο 317,05 τ.μ ( δηλ. προστατεύοντας την κατοικία από πλειστηριασμό)

2) Διατάσσει, τον αιτούντα να καταβάλλει μηνιαία δόση των 50 Ευρώ ΜΟΝΟ, διανεμόμενο αναλογικά στις υπάρχουσες συμβάσεις των Πιστωτικών Εταιρειών.

Συμπερασματικά , για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή , την εξωδικαστική προσπάθεια για το μέλο της, θεωρείται ότι , το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , αποφάσισε, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής , σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη , σώζοντας το σπίτι της οικογένειας, από τον πλειστηριασμό, ρυθμίζοντας το χρέος του υπερχρεωμένου , διατάσσοντας μηνιαία δόση, του ποσού των 50 Ευρώ, ως την εκδίκαση της κυρίας αίτησης.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ