2014-05-14 16:12:07
Φωτογραφία για Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: Αειφόρος Ανάπτυξη στον Τουριστικό κλάδο
Πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερµανός» στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος:

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερµανός» στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με το μηνιαίο οικονομικό περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση με αφορμή την έκδοση του ειδικού τόμου Tourism and Crisis in Europe. Η εκδήλωση που είχε ως θέμα την «Αειφόρο Ανάπτυξη στον Τουριστικό κλάδο» προσέλκυσε φοιτητές και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, αφού κατά τη διάρκειά της τέθηκαν σημαντικά ζητήματα αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη και την αρχή της βιωσιμότητας. 

Τόσο ο καθ. κ. Ε. Σαρτζετάκης, Διευθυντής του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιώσιµη Ανάπτυξη» του ∆ιεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, όσο και ο Αντιπρόεδρος του ∆ιεθνούς Πανεπιστημίου καθ. κ. Ν. Μουσιόπουλος τόνισαν στις ομιλίες τους τη σπουδαιότητα του τουριστικού κλάδου σε παγκόσμιο, εθνικό αλλά και σε περιφερειακό - τοπικό επίπεδο. «Είναι εξαιρετικά επιτακτική η ανάγκη -και ειδικά για την Ελλάδα- για μία στροφή προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού», υπογράμμισε ειδικότερα ο κ. Μουσιόπουλος.


Στην συνέχεια, έγινε η παρουσίαση ενός εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου (web-based) ανάπτυξης και προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, από τον ακαδημαϊκό συνεργάτη του ΠΜΣ «Βιώσιμη Ανάπτυξη», Δρ. Φ. Αναστασιάδη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία συστηματική καταγραφή όλων των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και παρουσίαση όλων των βασικών αλλά και γεωγραφικών πληροφοριών. Στόχος -εκτός από την εμπορική προώθηση για τον απλό καταναλωτή- είναι και η δυνατότητα προσέγγισης στρατηγικών επενδυτών για την περαιτέρω ανάπτυξη τέτοιων δράσεων. Η πρόταση για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου web-tool έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία του ΠΜΣ στη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Ομότιμης Καθηγήτριας Οικονοµικής Ιστορίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κας Μ. Δρίτσα, η οποία κατά την διάρκεια της ομιλίας της με θέμα «Αειφορία Τουρισµού και Πολιτισµός» περιέγραψε εκτενώς το ιστορικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ