2014-05-15 03:06:04
Φωτογραφία για Στο δικαστήριο ο πλειστηριασμός του Ledra Marriott
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί πτώχευσης έχει καταθέσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Athens Ledra, πρώην Ledra Marriott, και συνεπώς στο Πρωτοδικείο θα αποφασιστεί ο πλειστηριασμός ή μη του ξενοδοχείου.

Η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου ονομάζεται ΑΣΤΥ Α.Ε. kai έχει καταθέσει πριν περίπου 40 ημέρες αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα λόγω οφειλών.

Συνέπεια της κίνησης αυτής είναι ο κίδυνος πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο που λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια επί της Λεωφόρου Συγγρού από την εταιρεία Ledra Marriott η οποία όμως πλέον έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Σύμωνα με πληροφορίες, εαν τελικά βγει στον πλειστηριασμό το ξενοδοχείο, η αρχική τιμή εκκίνησης του θα είναι περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως προς το παρόν, μετά την αίτηση της ΑΣΤΥ Α.Ε. για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής και την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί, το δικαστήριο γλιτώνει το ''σφυρί'', ιδίως μετά και την συναίνεση των εργαζομένων.


Όλα θα κριθούν στις 24 Σεπτεμβρίου του 2014 από την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εως τότε το ξενοδοχείο, των 314 δωματίων, θα λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν φαίνεται να έχει σημειωθεί εως τώρα πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας στους περίπου 170 εργαζόμενους.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. εμφανίζει, κατά την τελευταία διαθέσιμη χρήση του 2011, ζημιές προ φόρων ύψους 5,8 εκατ. ευρώ και αρνητικά μεγέθη από την λειτουργική δραστηριότητα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών για το ίδιο έτος είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ, και το σύνολο των υποχρεώσεων ξεπερνάει τα 44,8 εκατ. ευρώ.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ