2014-05-15 08:18:05
Φωτογραφία για Αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου με Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Μύκονο και Σαντορίνη από τις 25 Ιουνίου
Παράθυρο... για Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Μύκονο και Σαντορίνη ανοίγει από τις 25 Ιουνίου η ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyExpress, ξεκινώντας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, για όλη την καλοκαιρινή σαιζόν, με δύο δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση για κάθε προορισμό. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου ADR 42 των 46 θέσεων, με τιμές προσιτές για τους επιβάτες.

Η έναρξη των σταθερών πτήσεων εσωτερικού ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σούλα Μπαρτζιώκα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Εμπορικός Διευθυντής της Αεροπορικής Εταιρείας Sky Express Γιάννης Λιδάκης και ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου.

Η αεροπορική εταιρεία SkyExpressλειτουργεί από το 2005, έχει στο ενεργητικό της πάνω από 60.000 πτήσεις και έχει μεταφέρει περισσότερους από 600.000 επιβάτες.


Μάλιστα, η εταιρεία πριν δύο χρόνια πραγματοποιούσε και πάλι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προς Ηράκλειο και Μύκονο και έτσι μετά από επαφές του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου με την εταιρεία Sky Express, κατάφεραν και πάλι να φέρουν την αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

«Πρεμιέρα» πτήσεων στις 25 Ιουνίου

Η πρώτη πτήση για τη φετινή σαιζόν της SkyExpress από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιουνίου προς Μυτιλήνη. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Αντίστοιχα οι πτήσεις προς Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Μυτιλήνη. Η πτήση της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί στις 12:44 μ.μ. από Βόλο προς Μυτιλήνη, ενώ αντίστοιχα από Μυτιλήνη προς Βόλο η πτήση του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί στις 11:00 π.μ. με διάρκεια πτήσης μια ώρα και ένα τέταρτο.

Μύκονος. Η πτήση Βόλος - Μύκονος θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 11:00 π.μ., ενώ κάθε Κυριακή στις 17:45 μ.μ. θα πραγματοποιείται η αντίστοιχη πτήση Μύκονος - Βόλος, με διάρκεια πτήσης μια ώρα.

Ηράκλειο. Η πτήση Βόλος - Ηράκλειο θα γίνεται κάθε Πέμπτη από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στις 16:20 μ.μ. ενώ η αντίστοιχη πτήση Ηράκλειο - Βόλος θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. με διάρκεια πτήσης μια ώρα και τριάντα λεπτά.

Σαντορίνη. Η πτήση Βόλος - Σαντορίνη θα γίνεται κάθε Πέμπτη στις 11:00 π.μ. και η αντίστοιχη πτήση Σαντορίνη - Βόλος θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 16:40 μ.μ., με διάρκεια πτήσης μια ώρα και τριάντα λεπτά.

Οι τιμές των εισιτηρίων

Οσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων ο Εμπορικός Διευθυντής της Αεροπορικής Εταιρείας Sky Express κ. Γιάννης Λιδάκης, επισήμανε ότι τα εισιτήρια για Ηράκλειο και Μυτιλήνη θα κοστίζουν 100 ευρώ ανά διαδρομή, ενώ το εισιτήριο για Μύκονο θα κοστίζει 70 ευρώ και για Σαντορίνη 90 ευρώ.

Οπως διευκρίνισε, οι συγκεκριμένες τιμές δεν περιλαμβάνουν το εισιτήριο της επιστροφής και είναι χωρίς φόρους αεροδρομίου.

Μετά την παρουσίαση των πτήσεων η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σούλα Μπαρτζιώκα έκανε λόγο για σημαντική σύνδεση όχι μόνο του Βόλου αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας με τις συγκεκριμένες περιοχές και γι’ αυτό κάλεσε τον κόσμο της Θεσσαλίας να στηρίξει την προσπάθεια, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχουν σημαντικά οφέλη στο κομμάτι του τουρισμού.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι η Περιφέρεια καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για ενδυνάμωση του αεροδρομίου προσθέτοντας ότι μέσα από τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διαφημιστούν οι πτήσεις του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Τέλος, ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου ανέφερε ότι μέσα από τις νέες πτήσεις θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός της περιοχής και γι’ αυτό θα πρέπει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα να διατηρηθούν κάποιες από τις πτήσεις.

Ταχυδρόμος
almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ