2012-04-22 23:29:37
Φωτογραφία για ΦΕΡΕΪΡΑ: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ... ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!
Έκκληση έκανε στους υπεύθυνους ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, να... κάνουν κάτι για το μέλλον του ΠΑΟ, ενώ άφησε αιχμές για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως η ομάδα του έδειξε πως μπορούσε να πάρει τον τίτλο.

«Άλλαξαν κάποιοι παίκτες στην ομάδα τελευταία, επανεντάχθηκαν κι άλλοι παίκτες και δυναμώσαμε στα τελευταία παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ είναι ετοιμοπόλεμο για να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια των πλέι οφ. Ήταν η 5η διαδοχική νίκη και ολοκληρώνουμε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους μας. Παρότι μας αφαιρέθηκαν βαθμοί. Η ομάδα απέδειξε πως είχε δυνατότητες να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Για τους οπαδούς μας θέλω να πω κάτι. Παίξαμε τρία παιχνίδια χωρίς αυτούς στο γήπεδο και είμαστε λυπημένοι για αυτό. Είναι οι υποστηρικτές μας και αυτοί που πάντα ήταν μαζί μας. Αν και ορισμένοι δεν βοήθησαν στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν αγαπούν τον σύλλογο όπως εγώ».


Πως αντιμετωπίζει η ομάδα κι εσείς τη διοικητική κρίση που υπάρχει;

«Βεβαίως και η κατάσταση που υπάρχει μας προβληματίζει. Δεν είναι κάτι το τωρινό. Είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και μήνες. Προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι κι αυτοί που διοικούν αλλά πρέπει να κάνουν κάτι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας ως επαγγελματίες. Δεν βλέπω προοπτικές και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι. Δεν κατανοώ πως έφτασαν έτσι τα πράγματα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουμε στα πλέι οφ και να είναι έτοιμη η ομάδα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζω πως οι υπεύθυνοι θα πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου».

Ποιοι θεωρείτε πως είναι οι λόγοι που τελικά δεν μπορέσατε να κατακτήσετε τον φετινό τίτλο;

«Θα έλεγα γιατί δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εσωτερικά προβλήματα, αλλά ούτε και τα εξωτερικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Και δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά που αισθάνομαι και σε όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική. Αλλά αν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ξεπεράσει τις ανισότητες που υπάρχουν, τότε κάθε φορά θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι σύλλογοι κάθε φορά το ποδόσφαιρο θα είναι μικρότερης ποιότητος και κανένας δεν θα δεχθεί το ελληνικό ποδοσφαιρο στην Ευρώπη. Και μιλάμε για μια χώρα που στέφθηκε Πρωταθλητρια Ευρώπης, για μια χώρα που συμμετέχει στο ερχόμενο Euro και για ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες μετέχουν κανονικά κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά πιστεύω πως το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα από αυτούς που το διαχειρίζονται. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είπε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, αλλά τα είπε τώρα στο τέλος του πρωταθλήματος. Και για να είμαι ξεκάθαρος, τόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού όσο και ο προπονητής τους έκαναν αυτό που έπρεπε επαγγελματικά για να πάρουν το πρωτάθλημα. Το λέω αυτό γιατί γίναμε μάρτυρες διαφόρων καταστάσεων με διαιτητές, με το ένα, με το άλλο, αλλά οι παίκτες και προπονητής του Ολυμπιακού έκαναν το καθήκον τους για να πάρουν τον τίτλο. Βεβαίως κι εγώ είμαι επαγγελματίας όπως και οι παίκτες και κατά τη διάρκεια της χρονιάς έγιναν πράγματα που δεν είναι πολύ σοβαρά. Δεν δείχνουν τη σοβαρότητα που θα άξιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Μπαίνετε στα πλέι οφ με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους αντιπάλους σας. Είστε το μεγάλο φαβορί;

«Ήδη το έχω πει στο παρελθόν. Δεν συμφωνώ με τον συγκεκριμένο θεσμό. Πόσους βαθμούς έχουμε διαφορά από τον τρίτο; 16 και τρεις που μας αφαίρεσαν 19! Ο πρωταθλητής πηγαίνει κατευθείαν στο Champions League, ενώ εμείς όλοι παλεύουμε για μια θέση. Καλούμαστε λοιπόν να παίξουμε πλέι οφ με ομάδες που έχουμε 20 βαθμούς διαφορά. Αν ήταν και ο Ολυμπιακός να έπαιζε στα πλέι οφ τότε θα άξιζε η διαδικασία. Τώρα όμως όχι. Θα σεβαστούμε τη διαδικασία και θα συμμετάσχουμε, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου».

Πότε θα πάρετε την τελική σας απόφαση για το αν θα μείνετε στον Παναθηναϊκό;

«Πολλά θα γράφονται όσο χρειάζεστε να γεμίζετε τις σελίδες. Δεν έχω τελειώσει ακόμα τα καθήκοντά μου γιατί υπολείπονται και τα πλέι οφ. Κι όπως είπα από την αρχή, μέχρι και την τελευταία ημέρα θα βρίσκομαι εδώ κάνοντας τη δουλειά μου. Όπως ξέρετε το μέλλον των προπονητών το αποφασίζουν αυτοί που διοικούν. Αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε ότι υποθέσεις θέλετε. Αλλά στο τέλος για τη δική μου τη ζωή αποφασίζω εγώ όταν θα έρθει η στιγμή».

Ένα σχόλιο για τον Παναιτωλικό;

«Λυπάμαι να βλέπω άλλους επαγγελματίες σαν κι εμένα να χάνουν μια κατηγορία. Εμείς όμως κάναμε το καθήκον μας και παίξαμε για τη νίκη. Είχα τγην ευκαιρία να δω αγώνες και πιστεύω πως αυτή η ομάδα θα έπρεπε να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν γνωρίζω καλά τον σύλλογο, αλλά είχε την απαραίτητη αξία για να μείνει στη Superleague».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ