2012-04-22 23:31:56
Φωτογραφία για Αλαλούμ χωρίς τέλος με τα γενόσημα φάρμακα
Χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε ιατρεία και φαρμακεία, καθώς ξεκίνησε κατ’ εντολή του υπουργείου Υγείας η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και η προώθηση των αντίγραφων φαρμάκων. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ανέτοιμο σύστημα, τονίζοντας ότι επικρατεί απόλυτη σύγχυση σε υπουργείο και ΕΟΠΥΥ, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν μόνοι τους τα πρωτότυπα φάρμακα, προκειμένου να συνεχίσουν τη θεραπεία τους ή να ξεκινήσουν μία καινούργια αγωγή.

Ασθενείς, γιατροί και φαρμακοποιοί είναι ακόμη μπερδεμένοι με το νέο σύστημα συνταγογράφησης που ισχύει πιλοτικά για δέκα δραστικές ουσίες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει το καλοκαίρι, αφού από 1η Ιουνίου 2012 η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα είναι καθολική, θα αφορά όλες τις ουσίες για τις οποίες υπάρχουν γενόσημα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τον πρώτο κατάλογο με τα 400 σκευάσματα που περιέχουν τις δέκα πιο γνωστές δραστικές ουσίες και τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει σε «χαρτογράφηση» και δημοσιοποίηση όλων των αντίγραφων φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ