2014-05-15 23:02:04
Φωτογραφία για Φ. Κουβέλης: Το κόμμα δεν είναι ησυχαστήριο  αλλά πεδίο διασταύρωσης και σύνθεσης απόψεων
"Η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της επέδειξαν απόλυτη συνέπεια στην υπόθεση της ΕΡΤ και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν ίχνος αλήθειας".  Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη  από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  επιδεικνύοντας μάλιστα το έγγραφο της πρότασης μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, την οποία είχαν καταθέσει από κοινού βουλευτές της ΔΗΜΑΡ  και του ΠΑΣΟΚ. "Ιδού το κείμενο της πρότασης με τις υπογραφές των βουλευτών" είπε ο κύριος Κουβέλης και αναρωτήθηκε: "ποιος έκανε λοιπόν πίσω; Ποιος άλλαξε στάση; Εμείς ή ο αρχηγός και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ";

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε την πρόθεση του να αναλάβει αμέσως μετά τις εκλογές πρωτοβουλία ανασύνταξης της κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη από έναν προοδευτικό πόλο, μια πλατιά δημοκρατική συμπαράταξη που θα σταθεί απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.


Εξέφρασε  επίσης την αισιοδοξία ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών για τη συμπαράταξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Αναφερόμενος, στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι εάν δεν είναι καλό το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς θα επισκεφτεί τον πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κύριος Κουβέλης τόνισε ότι "τον Πρόεδρο μπορεί να τον επισκεφτεί οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός και να του εκθέσει τις απόψεις του". Σημείωσε ωστόσο ότι "πολιτικά αποτελέσματα παράγει μόνο η συνταγματικά προβλεπόμενη κατάθεση της εντολής από τον πρωθυπουργό".

Τέλος, σχολιάζοντας ερώτηση για τα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι "το κόμμα δεν είναι ησυχαστήριο  αλλά πεδίο διασταύρωσης και σύνθεσης απόψεων", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι κατευθύνσεις που ακολουθούνται "έχουν διαμορφωθεί από εξαιρετικά μεγάλες πλειοψηφίες στα όργανα του κόμματος και στο συνέδριο".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος παρίστατο στη συνέντευξη Τύπου,  αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να εντάσσεται σε σχέδιο Παπανδρεϊκών στελεχών, τη στιγμή που ο ίδιος διεγράφη από τον κύριο Παπανδρέου για τη στάση του στο δεύτερο μνημόνιο. Προφανώς, είπε ο κύριος Καστανίδης, "πολλοί ενοχλούνται  από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς και  τη σύγκλιση δυνάμεων και προσώπων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ