2014-05-17 00:35:06
Φωτογραφία για H σωστή ποσότητα κρέμας για τέλειο δέρμα!
Μπορεί να απλώνεις πάντα την κρεμούλα σου, αλλά είναι άραγε σωστή η ποσότητα που χρησιμοποιείς για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα; Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την σωστή ποσότητα των καλλυντικών που πρέπει να χρησιμοποιείς, τότε η κ. Δήμητρα Γουλά, προσωπολόγος και αισθητικός, απαντά!

Κρέμα ημέρας: Ποσότητα ίση με νόμισμα του 1 ευρώ. Αυτή η δόση είναι αρκετή για πρόσωπο, λαιμό και αυτιά, εάν χρησιμοποιείς κάποια πιο βαριάς υφής κρέμα, όπως π.χ. αντιρυτιδική. Αν έχει πιο ρευστή υφή, τότε ενδεχομένως να χρειαστείς λιγότερη. Άπλωσε τη με τα ακροδάχτυλα και όχι με ολόκληρη την παλάμη, ώστε να κάνεις οικονομία! Αν η κρέμα σου έχει αντηλιακό δείκτη, χρησιμοποίησε τη σωστή ποσότητα χωρίς τσιγκουνιές, αφού μικρότερη ποσότητα θα σημαίνει και μικρότερη προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.

Κρέμα απολέπισης προσώπου: Ποσότητα ίση με 1 αμύγδαλο! Όχι, δεν είναι πολύ! Εκτός από το πρόσωπο, απολέπιση χρειάζονται ο λαιμός και η περιοχή του ντεκολτέ, αν θέλεις να έχεις φρέσκια και νεανική επιδερμίδα. Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα εάν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, δύο ή περισσότερες εάν έχεις λιπαρή.


Μάσκα λιπαρού δέρματος: Ποσότητα ίση με 2 αμύγδαλα. Η προτεινόμενη ποσότητα ενδείκνυται για έτοιμες μάσκες.

Η κ. Γουλά προτείνει να φτιάξεις τη δική σου:

1 κ.γ. άργιλο (ρυθμίζει τη λιπαρότητα)

½ κ.γ. αλόη βέρα τζελ (αναπλαστικό).

1 κ.γ. χυμό πορτοκαλιού (καταπολεμά τις ατέλειες).

Ανακάτεψε τα υλικά να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησέ την να δράσει για 20΄. Ξέπλυνε καλά.

Ορός προσώπου: Ποσότητα ίση με 1 μπιζέλι. Πρόκειται για ένα υπερσυμπυκνωμένο προϊόν, γι' αυτό και χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα. Το σωστό είναι να απλώσεις τον ορό όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό και το ντεκολτέ. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειάζεσαι λίγο παραπάνω. Όσο πιο υγρή η υφή του τόσο μικρότερη ποσότητα χρειάζεσαι. Δείξε ιδιαίτερη προσοχή στις «προβληματικές» περιοχές, δηλαδή στα σημεία που έχουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές, π.χ. γύρω από τα χείλη και τα μάτια. Άπλωσέ τον με απαλές κινήσεις.

Αντιρυτιδική κρέμα ματιών: Ποσότητα ίση με 1 μικρό μπιζέλι. Η ποσότητα αυτή έχει υπολογιστεί για την περιοχή και των δύο ματιών. Άπλωσε την κρέμα με ελαφρά χτυπηματάκια γύρω από τα μάτια και στην καμάρα του φρυδιού. Για να αποσυμφορήσεις τα μάτια σε περίπτωση που είναι πρησμένα, εφάρμοσέ την κρέμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από την εξωτερική κόγχη των ματιών προς το εσωτερικό και από την καμάρα των φρυδιών προς το εσωτερικό, αποφεύγοντας βέβαια να εισχωρήσει το προϊόν στα μάτια.
womenonly.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ