2014-05-20 23:58:04
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΙΚΑ Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
Αντίθετα σε κάθε μορφή ρατσισμού είναι η Ευρωλίγκα, που τοποθετήθηκε επίσημα με αφορμή τα αντισημιτικά σχόλια που έγιναν για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί κατέκτησαν τον τίτλο στο φετινό Final Four, το οποίο έλαβε χώρα στο «Mediolanum Forum» στο Μιλάνο, γεγονός που όπως αποδείχθηκε δεν άρεσε καθόλου στους Ισπανούς φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Κυρίως το Twitter κατακλείστηκε από σχόλια αντιεβραϊκού περιεχομένου, τα οποία μάλιστα είχαν hashtag «#putosjudios». Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου τοποθετήθηκε δημόσια επί του θέματος, διευκρινίζοντας πως καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού, ενώ θα προβεί και σε αγωγές.

Η ανακοίνωση:

«Η Ευρωλίγκα επιθυμεί να ξεκαθαρίζει ότι καταδικάζει πλήρως τα ρατσιστικά σχόλια που αναπτύχθηκαν στα social media μετά τη νίκη της Μακάμπι την περασμένη Κυριακή (18/05) στον τελικό της διοργάνωσης
. Η Ευρωλίγκα, ένας αθλητικός θεσμός με ομάδες από δώδεκα διαφορετικές χώρες, αναπτύσσει την ποικιλία γλωσσών, πολιτισμών, φυλών και θρησκειών, ενώ προωθεί το μπάσκετ ως εργαλείο για την ενότητα και την πλήρη ολοκλήρωση των εθνοτήτων. Η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να περιορίσει κάθε είδους διάκριση, καθώς και να εξαλείψει ρατσιστικές συμπεριφορές. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που έκαναν τα συγκεκριμένα σχόλια να έμαθαν από τους Ισπανούς, Ρώσους και Ισραηλινούς φίλους του μπάσκετ που ταξίδεψαν στο Μιλάνο και συνυπήρξαν αρμονικά με γνώμονα τον σεβασμό κι έχοντας το ίδιο πάθος, το μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να περιορίσει τις ρατσιστικές συμπεριφορές».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
21 Μαΐου 1945...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
21 Μαΐου 1945...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ