2014-05-20 23:49:05
Φωτογραφία για Περισσότερες γυναίκες στα κέντρα των αποφάσεων, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, με έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη
Λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θυμίζει σε άνδρες και γυναίκες ψηφοφόρους ότι η εκλογή περισσότερων γυναικών αποτελεί πράξη όχι μόνον ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά ένα απαραίτητο βήμα απεγκλωβισμού της κοινωνίας μας από τη στασιμότητα.

Ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα παρουσιάζεται σήμερα, στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με τίτλο «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τη σημασία της εκστρατείας αναδεικνύει με δήλωσή της η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, αναφέροντας ότι: «η ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στο στίβο της πολιτικής εκπροσώπησης είναι ένα θετικό βήμα όχι μόνον για τις ίδιες τις γυναίκες, αλλά για όλη την κοινωνία. Η καινοτομία που αναζητάμε για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις δεν θα προέλθει από μία κοινωνία εγκλωβισμένη σε λύσεις και επιλογές του χθες. Θα προέλθει από μια κοινωνία ζωντανή, με φαντασία, που τολμά να αλλάζει. Έχει φθάσει η ώρα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των φύλων».

nai-stis-gynaikes.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ