2014-06-10 09:35:04
Φωτογραφία για Ανασύσταση ειδικών τεχνικών επιτροπών για επίλυση του Κυπριακού
Στην ανασύσταση ειδικών τεχνικών επιτροπών προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό προέβη η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ εντός των επόμενων των ημερών ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τα μέλη των τεχνικών επιτροπών για ενημέρωση και συντονισμό.

Οι Επιτροπές είναι:

Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Περιβάλλοντος

Εμπορικών και Οικονομικών Θεμάτων

Ανθρωπιστικών Θεμάτων

Εγκληματικότητας

Υγείας

Τηλεπικοινωνιών και Ραδιοσυχνοτήτων

Οδοφραγμάτων

Διαχείρισης Κρίσεων

Οι τεχνικές επιτροπές είχαν συμφωνηθεί επί εποχής διαπραγματεύσεων των Τάσσου Παπαδόπουλου και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ (2003-2008) και λειτούργησαν επί της προεδρίας Χριστόφια (2008-2013).

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στα θέματα που αφορούν και την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και σχετίζονται με τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εισηγήθηκε στον Έρογλου τη σύσταση ακόμη τεσσάρων επιτροπών, δηλαδή Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης, Επιμελητηρίων και Συντεχνιών.


Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε τη σύσταση των επιτροπών Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης και δεσμεύθηκε να μελετήσει τις άλλες δύο.

Η σύσταση Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά και την ενεργότερο εμπλοκή των Βρυξελλών στις συνομιλίες, στο πλαίσιο της επίτευξης συμβατότητας με το κοινοτικό κεκτημένο όσων συζητούνται και συμφωνούνται.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ