2014-06-11 09:43:14
Φωτογραφία για Συμφωνία Vodafone-Wind για τη Forthnet
Συμφωνία με την οποία η Vodafone Hellas αποκτά δικαίωμα (call option) για την απόκτηση ποσοστού 13% που κατέχει η Wind Hellas (από το 33% που συνολικά είχε αποκτήσει) στη Forthnet αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr.

Η συμφωνία αυτή αν και είναι ανεξάρτητη από τις εξελίξεις στο μέτωπο hellas on line - Vodafone Hellas, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την συγκέντρωση μεριδίων και δυνάμεων στα εγχώρια telecoms.

Απώτερος στόχος είναι η κοινή δραστηριοποίηση των δύο εταιρειών στο fixed line, ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν προεκτάσεις της συμφωνίας θα αφορούν και στην συνδρομητική τηλεόραση. Για το σύνολο της συμφωνίας, ωστόσο, αναμένονται οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές καθώς στο παρελθόν έχουν διατυπώσει διαφορετικές απόψεις για τη συγκέντρωση στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.


Η εξέλιξη αυτή, σε κάθε περίπτωση, επαναφέρει στο προσκήνιο την Forthnet ως “κλειδί” των εξελίξεων στον κλάδο, καθώς σήμερα το τηλεοπτικό περιεχόμενο βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στις τηλεπικοινωνίες. Η επιλογή της διοίκησης να δημιουργήσει ουσιαστικά μια νέα αγορά, αυτής του 3Play, έχει αναδείξει τη Forthnet ως βασικό κομμάτι του παλίμψηστου που ονομάζεται consolidation στον κλάδο.

Υπενθυμίζεται πως η Wind Hellas είχε αποκτήσει μέσω του Χ.Α. αλλά και συμφωνίας με την Fine Life Group (μέσω της Zesmero Ltd) ποσοστό πέριξ του 33% στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet. Αντίστοιχα, η Vodafone Hellas, επίσης μέσω του Χ.Α. και της ΑΜΚ, είχε αποκτήσει θέση που αντιστοιχεί στο 6,51%. Υπό την αίρεση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, το ποσοστό αμφοτέρων των εταιρειών θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 20%.

Η μετοχή της Forthnet αυτή την ώρα ενισχύεται σε ποσοστό 8,49%.

Πηγή: capital
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ