2014-06-13 16:48:04
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Η «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ… ΒΡΑΖΙΛΙΑ! (PHOTOS)
Η Εθνική ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, με τους παίκτες του Θρύλου να έχουν συμβάλλει σημαντικά στο… ταξίδι για τη Βραζιλία!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία, δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο μέσω του 7ου ομίλου και των μπαράζ κι πλέον όλοι ανυπομονούν για την πρώτη αναμέτρηση με την Κολομβία, ελπίζοντας για το καλύτερο!

Το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχει και… ερυθρόλευκο χρώμα και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που οι παίκτες μας είχαν καθοριστική συμβολή στην εξασφάλιση της συμμετοχής της Εθνικής μας σε άλλη μία μεγάλη, διεθνή διοργάνωση.

Παρόντες παντού!

Οι «ερυθρόλευκοι», καθ’ όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης είχαν θετική παρουσία σε όλες τις γραμμές του «γαλανόλευκου» παιχνιδιού. Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Σάντος εμπιστεύεται τους περισσότερους από αυτούς και στα γήπεδα της Βραζιλίας.


Στα μετόπισθεν, ο Χοσέ Χολέβας έχει «κερδίσει» τον Πορτογάλο τεχνικό, που τον χρησιμοποίησε στα 9 από τα 12 παιχνίδια που χρειάστηκε να δώσουμε, με εκείνον να μην τον απογοητεύει. Ιδιαίτερα δραστήριος, είχε συμμετοχή και σε δύο κρίσιμα γκολ: κόντρα στη Λιθουανία εκτός έδρας κάνοντας τη σέντρα από την οποία προήλθε το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου για το τελικό 0-1, αλλά κι απέναντι στο Λιχτενστάιν στον Πειραιά, τροφοδοτώντας τον Σαλπιγγίδη για το 1-0 (σ.σ. 2-0 το τελικό σκορ).

Ο Κώστας Μανωλάς έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις μετά τις 3 συμμετοχές του και είναι ένας από τους παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, ενώ και ο Γιάννης Μανιάτης θεωρείται βασικός και… αναντικατάστατος. Ο άσος της ομάδας μας αγωνίστηκε στα 10 από τα 12 ματς (σ.σ. όμιλος και μπαράζ) των προκριματικών και κέρδισε επάξια την ευκαιρία να… χορέψει σάμπα!

Την εμπιστοσύνη του Σάντος έχει κερδίσει και ο Ανδρέας Σάμαρης, που πήρε… εντολή να βγάλει διαβατήριο! Ο ομοσπονδιακός προπονητής τον χρησιμοποίησε σε 3 ματς, 2 από τα οποία ήταν και τα πλέον κρίσιμα κόντρα στη Ρουμανία.

Το παρών στα μισά ματς έδωσε και ο Δημήτρης Σιόβας, αν και τελικά στάθηκε άτυχος, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θεώρησε ότι ο τραυματισμός που υπέστη του στέρησε σημαντικό αγωνιστικό χρόνο. Εκτός, παρά τη συνεχή προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έμεινε και ο αρχηγός μας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, με τον τραυματισμό του να του επιτρέπει μόλις 1 συμμετοχή στην προκριματική φάση.

«Πιστολέρο» και με τη γαλανόλευκη

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχημένης πορείας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι αναμφισβήτητα ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια των προκριματικών αγωνιζόταν στον Θρύλο.

Ο «πιστολέρο» φόρεσε 10 φορές σε σύνολο 12 αναμετρήσεων τη φανέλα με το εθνόσημο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, πετυχαίνοντας 5 γκολ καθοριστικής σημασίας, που έφεραν πιο κοντά τη Βραζιλία!

Η αρχή στο σκοράρισμα – πρόκρισης έγινε στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012. Ο Σωτήρης Νίνης είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη σκοράροντας στο 55ο λεπτό κι ο άσος της ομάδας μας, έχοντας περάσει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του επίσης «δικού μας» Γιάννη Μανιάτη, «σφράγισε» τους 3 βαθμούς και το τελικό 2-0 με το τέρμα που σημείωσε στο 72`.

Το δεύτερο γκολ του που έβαλε άλλο ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της Εθνικής μας να δώσει το παρών στη σπουδαία διοργάνωση ήρθε σε ένα κρίσιμο, όπως εξελίχθηκε, ματς. Αν και το Λιχτενστάιν δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ομάδα – φόβητρο, οι παίκτες του Σάντος δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την εκτός έδρας αντίστασή του και βρέθηκαν κοντά σε μία γκέλα που θα μπορούσε να τους στοιχίσει. Παρόλα αυτά, ο Μήτρογλου έδωσε τη λύση συμπτωματικά ξανά στο 72 λεπτό, βάζοντας άλλους 3 βαθμούς στο «σακούλι» της πρόκρισης, καθώς το 0-1 αποδείχθηκε αρκετό.

Εκεί, όμως, που πραγματικά «έλαμψε», ήταν στα ματς που η Εθνική μας τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ! Έχοντας τερματίσει στην κορυφή του ομίλου μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά υστερώντας στην επίθεση, χρειάστηκε να μπει στη διαδικασία των μπαράζ.

Κι ο Μήτρογλου έδωσε κι εκεί, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, τον καλύτερό του εαυτό! Δύο γκολ κόντρα στη Ρουμανία στο έτσι κι αλλιώς γνώριμό του «Γ. Καραϊσκάκης» έβαλαν γερά θεμέλια για την εξασφάλιση του πολυπόθητου εισιτηρίου. Ο «Πιστολέρο» έδειξε τον δρόμο για το Ρίο κάνοντας το 1-0 στο 14` και με την ισοφάριση, αλλά και το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ανάμεσα, μας έβαλε με το… 1,5 πόδι στο αεροπλάνο για το μακρινό ταξίδι κάνοντας το 3-1 στο 66`.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στον επαναληπτικό στη Ρουμανία, όπου ο πρώην παίκτης μας μάς έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ στο 23`, με το τελικό 1-1 να δίνει σε εμάς την πρόκριση και να μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ