2014-06-13 17:24:05
Φωτογραφία για Το καλύτερο Roland Garros του Eurosport!
Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Σπουδαία ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε το φετινό Γαλλικό Όπεν στο Eurosport, με συνέπεια να είναι πια το πιο επιτυχημένο στην ιστορία του καναλιού!

Το περίφημο τουρνουά του Παρισιού συγκέντρωσε στις απ’ ευθείας μεταδόσεις στο Eurosport έναν μέσο όρο 1.36 εκατομμυρίων Ευρωπαίων τηλεθεατών, αριθμός που αποτελεί βελτίωση κατά 17% σε σχέση με το Roland Garros του 2012, το οποίο κρατούσε μέχρι τώρα το σχετικό ρεκόρ.

Η επικράτηση της Μαρία Σαράποβα απέναντι στην Σιμόνα Ηάλεπ αποδείχτηκε το δημοφιλέστερο παιχνίδι τένις γυναικών στην 25χρονη ιστορία του Eurosport με μέσο όρο τηλεθεατών τα 3.8 εκατομμύρια ανθρώπους, ξεπερνώντας κατά 24% τον τελικό του WTA Miami μεταξύ Ραντβάνσκα και Σαράποβα.

Ο τελικός των ανδρών, ο οποίος έκρυβε την 9η επικράτηση του Ραφαέλ Ναδάλ, αποδείχτηκε ο καλύτερος τελικός Roland Garros στο Eurosport με περισσότερους από 4.1 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, ήταν και το 2ο καλύτερο παιχνίδι τένις στην ιστορία του καναλιού, πίσω μόνο από την τιτανομαχία Ναδάλ – Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν του 2012 που είχε συγκεντρώσει 4,3 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο.


Σε σχέση με τη διοργάνωση του 2013, το φετινό Γαλλικό Όπεν στο Eurosport συγκέντρωσε σημαντική αύξηση του μέσου όρου των τηλεθεατών στην Ρουμανία (+128%), την Ισπανία (+128%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+79%) και την Γαλλία (+49%). Η αποκλειστικότητα στις μεταδόσεις σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές, οι εμφανίσεις ορισμένων “εθνικών ηρώων” όπως οι Σιμόνα Χάλεπ, Ραφαέλ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ, αλλά και η παγκόσμιας κλάσης ομάδα των ειδικών αναλυτών του Eurosport όπως οι Ματς Βιλάντερ, Χουάν Κάρλος Φερέρο και Μαριόν Μπαρτολί συνέβαλλαν στην αύξηση της τηλεθέασης.

Το Eurosport σημείωσε σπουδαίες επιτυχίες και στην συνολική τηλεθέαση για το Roland Garros. Περισσότεροι από 60.7 εκατομμύρια διαφορετικοί Ευρωπαίοι τηλεθεατές απόλαυσαν στο κανάλι τη διοργάνωση (έναντι των 58.8εκ. το 2013), με συνέπεια να φέρουν το φετινό παριζιάνικο τουρνουά στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας των Grand Slam στο Eurosport, πίσω από τα 61.2 εκ. του Roland Garros του 2012.

Κρίσιμη αποδείχτηκε και η συμβολή των εσωτερικών παραγωγών του Eurosport. Το αποκλειστικό ζωντανό καθημερινό σόου “Game, Set and Mats” στη βραδινή ζώνη με οικοδεσπότη τον Ματς Βιλάντερ, παρακολούθησαν περισσότεροι από 22.5 εκ. διαφορετικοί Ευρωπαίοι τηλεθεατές κατά τη διάρκεια του τουρνουά, μια αύξηση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το 2013.

Στο διαδίκτυο, περισσότεροι από 1.3 εκ. χρήστες ανά ημέρα επισκέπτονταν το ειδικά αφιερωμένο section του Γαλλικού Όπεν στα site του Eurosport μέσω υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Ο Jean-Thierry Augustin, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurosport, επεσήμανε: “Το να έχουμε φέτος το καλύτερό μας Γαλλικό Όπεν είναι ένα φανταστικό κατόρθωμα από ολόκληρη την ομάδα του Eurosport. Η στρατηγική της αναγνώρισης και την εξασφάλισης αποκλειστικότητας σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές σε τηλεοπτικά προϊόντα – κλειδιά μας έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το Γαλλικό Όπεν είναι σίγουρα ένα από αυτά τα τηλεοπτικά προϊόντα – κλειδιά. Η τηλεοπτική μας κάλυψη υπήρξε υπέροχη και ξεκάθαρα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των τηλεθεατών, οι οποίοι απόλαυσαν απίστευτο τένις και σπουδαίες αναλύσεις από τους ειδικούς σχολιαστές μας. Είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο να καταφέρνουμε τέτοια ρεκόρ με την συμπλήρωση 25 ετών από την λειτουργία του Eurosport, που ταυτόχρονα είναι και η 25η μετάδοση του Γαλλικού Όπεν στα κανάλια μας .”"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ