2014-06-20 22:10:12
Φωτογραφία για Ιταλία-Κόστα Ρίκα 0-1: «Τρέλανε» και τους Ιταλούς η παρέα του Κάμπελ!
Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν εκ των κορυφαίων στην αναμέτρηση της «σκουάντρα ατζούρα» με την ομάδα-έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου- Δεν του δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κιελίνι - Το «χρυσό» γκολ ο Ρουίς στο 44ο λεπτό - Πέρασαν στους «16» οι Κοσταρικανοί και πέταξαν οριστικά εκτός διοργάνωσης την Αγγλία!

«Τρώγοντας, έρχεται η όρεξη» λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και φαίνεται πως αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση της Κόστα Ρίκα.

Μετά την έκπληξη της πρεμιέρας, κόντρα στην Ουρουγουάη, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1, η Κόστα Ρίκα «ξαναχτύπησε», ρίχνοντας μία βόμβα μεγατόνων αυτή τη φορά, καθώς κέρδισε την Ιταλία με 1-0.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η παρέα του άσου του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ «σφράγισε» και τον αποκλεισμό της Αγγλίας.

Πλέον, το άλλο «εισιτήριο» θα παιχτεί ανάμεσα στην Ιταλία και την Ουρουγουάη, που συγκρούονται στην 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου, την ώρα που η Κόστα Ρίκα θα ψάχνει κόντρα στην απογοητευμένη Αγγλία το «τρίποντο», που θα της χαρίσει και την πρώτη θέση.


Στη σημερινή αναμέτρηση, όλα κρίθηκαν, ουσιαστικά, μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 43' ο Κάμπελ έφτγε σαν βέλος στην αντεπίθεση, «τρύπησε» την ιταλική άμυνα και, λίγο πριν βρεθεί τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, ανατάπηκε με το σώμα από τον Κιελίνι. Ήταν καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Κοσταρικανοί βγήκαν ξανά στην επίθεση, ο Ντίας βρήκε χώρο για μια σέντρα-«διαβήτη», που βρήκε τον Ρουίς «φάτσα» με τον Ιταλό πορτιέρο. Εκείνος, με κεφαλιά που χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια «έσκασε» μέσα αό τη γραμμή του ιταλικού τέρματος, έγραψε το 1-0.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό, καθώς, ό,τι κι αν έκαναν οι Ιταλοί από κει και πέρα και παρά τις αλλαγές του Πραντέλι, δεν ήταν αρκετό. Οι εκπληκτικοί Κοσταρικανοί κράτησαν σχετικά εύκολα το «μηδέν» στην άμυνα και προκρίθηκαν πανηγυρικά στη φάση των «16», στέλνοντας τους Ιταλούς σε... τελικό επιβίωσης κόντρα στην Ουρουγουάη του Λουίς Σουάρες.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ