2012-04-24 10:44:53
Φωτογραφία για Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...
Στην ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί, στις προεδρικές εκλογές αλλά και στην κατάσταση της οικονομίας και τα νέα μέτρα που αναμένονται, αναφέρονται σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες οι οποίες προβάλλουν και άλλα θέματα όπως η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Σμύρνης, η επικείμενη αντικατάσταση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο Χριστόφια και οι καταγγελίες για προμήθειες επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ.

O «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Δεν θα ρίξω την ασπίδα», αναφέρει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέχτες για τις προεδρικές εκλογές, αλλά κράτησε για τον εαυτό του, τους στενούς συνεργάτες του στο Προεδρικό και την Εζεκία Παπαϊωάννου την τελεσίδικη απόφασή του κατά πόσο θα είναι υποψήφιος ή όχι. Μάλιστα δεν απέκρυψε ότι το οριστικό ξεκαθάρισμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες από τους οποίους δεν απέκλεισε την αντιπολίτευση και προφανώς τους σχεδιασμούς που αναπτύσσει από νωρίς για την εκλογική αναμέτρηση του 2013 και τις επιδιώξεις της για συνεργασίες.


Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παλεύει να είναι ξανά υποψήφιος» γράφει για την κοινή εμφάνιση του Προέδρου Χριστόφια με την σύζυγό του Ελση σε εκπομπή στο MEGA, και προσθέτει ότι είναι ολοφάνερο ότι ο Δ. Χριστόφιας θέλει και μάλιστα θέλει πολύ να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο αφήνει το ΑΚΕΛ να αποφασίσει. Αλλού, γράφει για την κυπριακή προεδρία της ΕΕ και ότι η Υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε σε διυπουργική επιτροπή σοβαρές επικρίσεις για ανετοιμότητα της Κύπρου στα θέματα της προεδρίας. Επίσης, γράφει ότι θέμα ημερών αν όχι ωρών είναι η ανακοίνωση της απόφαση του Προέδρου για αντικατάσταση του Διοικητή της ΚΤ Αθανάσιου Ορφανίδη και ότι ο Πανίκος Δημητριάδης είναι ο επικρατέστερος.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Αναζητείται ο Πέτρος Τσαλικίδης» γράφει ότι απουσίαζε από το εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ένας από τους οκτώ κατηγορουμένους για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί, ο πρώην Αρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης και ότι το Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του. Αλλού, γράφει ότι τη βοήθεια των κομμάτων ζήτησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας έτσι ώστε να αποθαρρυνθούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που θα επισκέπτονται την Κύπρο κατά τη διάρκεια της προεδρίας, να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα. Επίσης, γράφει ότι συνέρχονται οι ηγεσίες του ενδιάμεσου χώρου για το θέμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές και ότι περιμένουν τις κινήσεις ΑΚΕΛ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «’Κλειστοί φάκελοι’» γράφει ότι καταγγελίες για προμήθειες επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ για αγορές διόπτρων από τη Σιγκαπούρη και ισπανικών σφαιρών, δεν διερευνήθηκαν ποτέ όπως αποκαλύπτει ο τότε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας Τάκης Χατζηδημητρίου. Αλλού, γράφει ότι η ε/κ πλευρά ετοιμάζει νέες πρωτοβουλίες και κινήσεις για να αντιμετωπίσει το σχέδιο Β’ από την Τουρκία και την τ/κ ηγεσία και ότι μια πρόταση αφορά στο άνοιγμα κεφαλαίων και η άλλη για την Αμμόχωστο. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σμύρνης μετέφερε προτάσεις στον Πρόεδρο Χριστόφια για τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Περισσότερα μέτρα ενόψει» γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες ότι θα χρειαστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για να καλυφθεί η παρέκκλιση 1% από τον στόχο του 2.5% στο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012. Αλλού, γράφει ότι η χειμωνιάτικη κακοκαιρία είχε επιπτώσεις στην Πάφο και ειδικά στον Κόλπο των Κοραλλίων όπου η χρυσή αμμουδιά χάθηκε με τον άνεμο την ώρα που ο Δήμος δηλώνει ότι δεν μπορεί να εξεύρει το ποσό των 70,000 ευρώ που χρειάζεται για νέα άμμο. Επίσης, η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία για την φονική έκρηξη στο Μαρί, όπου έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας είχαν μαζευτεί συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γκαρθία για Ολυμπιακό
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γκαρθία για Ολυμπιακό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ