2012-04-24 10:41:37
Φωτογραφία για Τον απείλησε πως θα τον καταγγείλει στο ΙΚΑ κι τον σάπισε στο ξύλο
Είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στην Πάτρα. Ένας κατασκευαστής – εργολάβος απασχολούσε έναν Πακιστανό με μεροκάτο 20 ευρώ και χωρίς ασφάλιση. Επειδή ο κλάδος της οικοδομής έχει πέσει ο κατασκευαστής πρότεινε  στον υπάλληλο να μένει και να εργάζεται σπίτι του με 10 ευρώ την ημέρα και φαγητό.

Ο εργάτης δέχτηκε όμως έναν ολόκληρο χρόνο κοιμόταν σε αποθήκη και έτρωγε ένα πιάτο φαγητό την ημέρα, το οποίο του πέταγε το αφεντικό του.

Κάποια στιγμή ο Πακιστανός εργάτης ήρθε σε επαφή με συνδικαλιστή και τότε αυτός τον συμβούλεψε να ζητήσει τα χρήματα του. Όπως και έκανε.

Τότε το αφεντικό τον απείλησε ότι θα τον απελάσουν, ενώ τον πέταξε έξω από το σπίτι. Ο εργάτης επέμεινε ότι θέλει τα χρήματα και σε επαφή που είχε με τον εργοδότη του, του διαμήνυσε ότι θα απευθυνθεί στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο κατασκευαστής του είπε τότε να προσέλθει στα γραφεία του, για να τον πληρώσει. Ο άτυχος εργάτης προσήλθε κανονικά στα γραφεία του κατασκευαστή, όπου εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο εργοδότης του ήταν με ένα φίλο του και τον έκαναν μαύρο στο ξύλο.


Ο άνθρωπος αναγκάστηκε να φύγει από την Πάτρα και τώρα κρύβεται σε ένα σπίτι στην Αθήνα, ενώ παρά τις προσπάθειες του συνδικαλιστή να τον εντοπίσει είναι άφαντος.

Ένας φίλος του τηλεφώνησε στον Έλληνα συνδικαλιστή και του περιέγραψε το περιστατικό εξηγώντας του ότι είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι, γιατί φοβάται μήπως τον πιάσουν και την επόμενη μέρα είναι στο Πακιστάν…
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ