2012-04-24 13:25:47
Φωτογραφία για BBC: Ελληνίδες προσέφυγαν στο δικαστήριο της Χάγης εναντίον της χώρας τους
 Το BBC με σημερινό του άρθρο ασχολείται με την προσφυγή που έκαναν στο δικαστήριο τς Χάγης δύο Ελληνίδες η Ολγα και η Τάνυα Γεριτσίδου. Η Ολγα και η Τάνυα είναι συνεργάτες μας στο καφενείο και πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει τις απόψεις τους.

Γράφει ο δημοσιογράφος Mark Lowen στην ιστοσελίδα του ΒBC

"Είναι σπάνιο για τους πολίτες να προσπαθήσουν να προσβάλουν  την κυβέρνησή τους στο δικαστήριο, και ακόμα ... περισσότερο για μια κυβέρνηση της Δυτικής Ευρώπης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) στη Χάγη.

Αλλά αυτό είναι μια ομάδα με βάση κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα προσπαθεί τώρα.

Και οι επιβαρύνσεις είναι ακόμη πιο δραστικά. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι τα μέτρα λιτότητας που εισήχθη από την κυβέρνηση εν καιρώ ειρήνης στην Ελλάδα αποτελούν γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Πίσω από την προσφυγή  είναι μια μητέρα και κόρη - Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου ψυχολόγοι.


Δεν είναι πολιτικοί εξτρεμιστές ή διαφωνούντες, αλλά συνηθισμένοι μεσαίας τάξης Έλληνες - καθηγητές, δικηγόροι, φυσιοθεραπευτές, εκείνοι που πλήττονται σκληρά από τις περικοπές της κυβέρνησης και τώρα που σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη έσχατη λύση.

"Τα μέτρα λιτότητας που μας στερούν την ελευθερία μας», λέει η Όλγα. «Και πολλοί από τους νέους μας είναι υποχρεωμένοι να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, με μόνο τους ηλικιωμένους διαμονή. Εδώ, όμως, αυτοί πεθαίνουν επειδή δεν έχουν φαρμακευτική αγωγή», προσθέτει.

"Είναι παράλογο νομικά. Δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι στους οποίους μπορεί να βασιστεί η δίκη», λέει. Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ