2014-06-25 11:32:52
Φωτογραφία για Διάσωση στο παρά πέντε: Παγιδευμένος πρόλαβε να στείλει φωτογραφία μέσω του WhatsApp και σώθηκε
Νερό, ένα φακό, έναν ελβετικό σουγιά, μπάρες πρωτεΐνης, μια πυξίδα, κιάλια και φυσικά ένα κινητό τηλέφωνο χρειάζεται κανείς κατά τη διάρκεια μιας αναρρίχησης.

Στα smartphone υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον σε περίπτωση ατυχήματος. Τι θα συμβεί όμως άμα τελειώσει η μπαταρία ;

Μια τέτοια περιπέτεια είχε ο 24χρονος Ινδός Gaurav Arora κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στο Madhugiri Hills στα προάστια της Μπανγκαλόρ, την περασμένη Κυριακή.

Ο νεαρός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να πέσει από ύψος 50 μέτρων και να τραυματιστεί. Λίγη ώρα αργότερα του εντόπισε ο Priyank Sharma με τον οποίο ανέβαιναν μαζί το βουνό.

Το κινητό του 24χρονου έμεινε από μπαταρία με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τηλεφωνήσουν τα σωστικά συνεργεία για να δώσουν το στίγμα τους.

Ο Sharma ψάχνοντας στη τσάντα του βρήκε ένα παλιό κινητό. "Δεν ξέρω γιατί έβαλα το παλιό μου κινητό μέσα στη τσάντα, αλλά χάρη αυτού σώθηκε η ζωή του" ανέφερε.

Πριν κλείσει το smartphone του 24χρονου είχε προλάβει να στείλει μια φωτογραφία του μέσω του WhatsApp. Αυτή η φωτογραφία βοήθησε τους διασώστες να εντοπίσουν την περιοχή όπου ήταν τραυματισμένος.

Πηγή: uk.news.yahoo.com

http://news247.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ