2014-06-26 02:03:05
Φωτογραφία για Αναγνώστης καταγγέλλει την απερίγραπτη ταλαιπωρία που επικρατεί σε επαρχιακό ΟΑΕΔ
 Οι ουρές στον ΟΑΕΔ είναι μια γνώριμη και συνηθισμένη εικόνα. Μπορεί να συνηθίσαμε στην ασχήμια της ανεργίας και της  αναμονής αλλά τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και οι αντοχές μας στον πάτο.

Σας στέλνω αυτό το mail για να καταγγείλω μια γνώριμη κατάσταση σε όλους μας, σαν την ύστατη προσπάθεια μου για να ακουστεί κάπου η απόγνωση των ανέργων, χωρίς βέβαια να τρέφω φρούδες ελπίδες ότι θα αλλάξει και τίποτα ουσιαστικό μετά από αυτό.

Πήγα σήμερα να εξυπηρετηθώ στα γκισέ του ΟΑΕΔ σε επαρχιακή πολη. Αυτό που αντίκρισα; Χιλιάδες άνεργους  στην ουρά και μόνο δυο υπαλλήλους να εξυπηρετούν! Ναι μόνο δυο μπροστά στα γκισέ ενώ επιδεικτικά έβλεπες άλλους τόσους απλά να τα «ξύνουν». Αλήθεια ποιος ορίζει πόσοι υπάλληλοι θα εξυπηρετούν το κοινό; Ποιος αποφασίζει ποιοι θα τα «ξύνουν» επιδεικτικά και ποιοι θα δουλεύουν;

Με δυο υπαλλήλους στα γκισέ ήταν απόλυτα φυσιολογικό, ο  χρόνος αναμονής μου μέχρι να εξυπηρετηθώ να φτάσει  τις 3 ώρες, με αποτέλεσμα όταν έφτασα στο γκισέ η υπάλληλος παραλίγο να λιποθυμήσει μπροστά μου και τα νεύρα μου να έχουν γίνει κρόσσια!


Δεν μπορεί ένας τόσο μεγάλος όγκος ανέργων σε ολόκληρο το νομό να «εξυπηρετείται» μόνο από δυο υπαλλήλους . Όταν πήγα να παραπονεθώ στην διευθύντρια, μου απάντησε αγενέστατα ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και αν θέλω να εξυπηρετηθώ πιο γρήγορα να της βρω εγώ υπαλλήλους, γιατί όπως χαρακτηριστικά μου είπε, «τόσους έχω, τόσους βάζω». Όπως καταλαβαίνετε μας κορόιδευε επιδεικτικά μέσα στα ίδια μας τα μούτρα.

Μπορεί βέβαια και να λένε, έλα μωρέ άνεργοι είναι, χρόνο έχουν ας κάτσουν να περιμένουν 3-4 ώρες στην ουρά, για να εξυπηρετηθούν, ενώ κάποιο πληρώνονται αδρά για να κάθονται. Το πρόβλημα βέβαια με τον ΟΑΕΔ, δεν είναι μόνο η αναμονή αλλά δεν έχω σκοπό να γράψω έκθεση παραπόνων, απλά να αποτυπώσω μια ξεφτιλισμένη κατάσταση που επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Με περίσσια απογοήτευση

Έλληνας, εξαθλιωμένος, άνεργος

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ