2014-06-26 07:46:06
Φωτογραφία για «Σήματα» αλλαγής για ΚΑΠ και Νόμο 4015 σε συνάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ - ΥΠΑΑΤ
Τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΑΣΕΓΕΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Τζανέτο Καραμίχα και της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ (Καρασμάνης – Κουκουλόπουλος).

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα αποτέλεσε την απαρχή μιας νέας διαβούλευσης, ώστε να διαμορφωθεί η πρόταση της χώρας μας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με τον υπουργό Γ. Καρασμάνη και τον αναπληρωτή, Π. Κουκουλόπουλο να ζητούν τη συνδρομή της ΠΑΣΕΓΕΣ σε τεχνικό επίπεδο, όπως ειπώθηκε, ώστε να συνδιαμορφωθεί η πρόταση για την ΚΑΠ. Όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτό και περιφερειακές ανοιχτές συσκέψεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τη συμμετοχή των συν/σμών.

Νόμος 4015

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με δηλώσεις της στο τέλος της συνάντησης παρέπεμψε σε νέα  τροπολογία που θα εισαχθεί στη βουλή σε νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ (υδατοκαλλιέργειες), το οποίο θα έρθει στη βουλή πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Βάση της τροπολογίας θ’ αποτελέσει, κατά πληροφορίες, η πρόταση των κομμάτων που είχε έλθει στη βουλή αλλά τελικώς αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις μερίδας βουλευτών.


Όπως τονίστηκε, σκοπός της νέας ηγεσίας που αντιλαμβάνεται πλήρως το «μπάχαλο» που δημιούργησε στις οργανώσεις, είναι ν’ αντιμετωπιστούν πλήρως τα προβλήματα αυτά, ώστε να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις.

Δηλώσεις Καραμίχα

Σε δηλώσεις του στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του κόστους παραγωγής και στην υποχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, αλλά και στο ζήτημα των περιβόητων οικονομικών ελέγχων και των πορισμάτων που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα. Να σημειωθεί πως αναφορικά με αυτό Καρασμάνης – Κουκουλόπουλος στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι θα ενεργήσουν άμεσα.

Χρεώσεις ΟΣΔΕ

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των χρεώσεων ΟΣΔΕ, με κατεύθυνση τη μείωση του κόστους, για συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγών (αυτών που δεν έχουν μεταβολές στη δήλωσή τους).

Από την ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετείχαν οι Τ. Καραμίχας, Κ. Σκιαδάς, Σ. Μπαμπατσούλης, Χ. Μπαρλιάς, Δ. Φόλιος, Γ. Τσιφόρος.
paseges.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ