2014-06-30 15:24:28
Φωτογραφία για Με τον Βενιζέλο θα συναντηθεί ο Σαμαράς για να συζητήσουν για την μικρή ΔΕΗ και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων
Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ την Τετάρτη ξεκινά αυτή την εβδομάδα η μάχη για την... εφαρμογή των προαπαιτούμενων, για την οποία θα συζητήσουν σε νέα συνάντηση σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι κυβερνητικοί εταίροι υιοθετούν σκληρή γραμμή έναντι των συνδικαλιστών και αντεπιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για ταύτιση με τις συντεχνίες, ανταγωνίζονται ωστόσο ταυτόχρονα και μεταξύ τους για τον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος.

Το Μαξίμου διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει black out και απειλεί πως θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, φτάνοντας μέχρι την επιστράτευση, προκειμένου να αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση άλλωστε επισημαίνει πως διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα υπάρχει πρόβλεψη μη απόλυσης τους για πέντε έτη, αλλά και ότι παρατεταμένες απεργίες θα είχαν συνέπειες στον τουρισμό και θα επέφεραν σημαντικές απώλειες εσόδων για τη ΔΕΗ, οι οποίες θα μετακυλισθούν στους καταναλωτές.


Την απάντηση της κυβέρνησης στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για παλλαϊκό μέτωπο κατά της μικρής ΔΕΗ έχει ήδη δώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για ενσωμάτωση ενός ξεπερασμένου συνδικαλιστικού συστήματος. Η κ.Βούλτεψη έχει επίσης αφήσει αιχμές για τις σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον παλιό γνώριμο της Χαριλάου Τρικούπη, πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για δανειοδοτήσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και απαντά από την πλευρά του ότι πρόκειται για απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού οργάνου.

Όσον αφορά στο ζήτημα που εγείρει το ΠΑΣΟΚ περί κήρυξης άγονου του διαγωνισμού σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν οι αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση για “ξεπούλημα”, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως αυτό είναι ούτως ή άλλως αυτονόητο, αφήνοντας να διαφανεί για άλλη μία φορά η ενόχληση για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου.

Μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή λήξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ απόψε στις εννέα το βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου αναμένεται να δώσει και το στίγμα του θερμού πολιτικά καλοκαιριού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα οφέλη του καφέ στην υγεία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα οφέλη του καφέ στην υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ