2014-07-10 20:13:27
Φωτογραφία για Όργιο φοροδιαφυγής από γνωστό ιδιωτικό ΙΕΚ
Σε ένα απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής επιδιδόταν τα τελευταία χρόνια πολύ γνωστός όμιλος ιδιωτικού ΙΕΚ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω από μια 20ετία.

Η Οικονομική Αστυνομία εδώ και μήνες πραγματοποιούσε ενδελεχή έρευνα και βρέθηκε μπροστά σε μια απάτη μαμούθ προς το ΙΚΑ, αλλά και το Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης, αφού συστηματικά δεν κατέβαλε τις εισφορές των εργαζομένων και το αγγελιόσημο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ιδιοκτήτες του ομίλου που είχαν όλοι μεταξύ τους συγγενικές σχέσεις, ίδρυαν εταιρείες «μαϊμού», με νομιμοφανείς τρόπους. Σ’ αυτές τοποθετούσαν διάφορους «αχυράνθρωπους» ως τους νόμιμους εκπροσώπους τους, που στην πλειοψηφία τους ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς οικονομική επιφάνεια.

Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν για τη διαφημιστική προβολή του ομίλου και… «νοίκιαζαν» καθηγητές και διοικητικό προσωπικό στον όμιλο.


Μ’ αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονταν από την υποχρέωση να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό, αλλά και αγγελιόσημο για τις διαφημίσεις του ΙΕΚ.

Δεν σταματούσαν όμως εκεί. Για να αποφύγουν εντελώς την καταβολή των οφειλών τους, πτώχευαν τις εταιρείες «μαϊμού» κι έτσι το Δημόσιο δεν μπορούσε να εισπράξει τα οφειλόμενα. Μετά την πτώχευση στο παιχνίδι έμπαινε μια άλλη εταιρεία και γινόταν ένα ολόκληρο γαϊτανάκι.

Συγκεκριμένα το ΙΙΕΚ είχε στήσει τέσσερις τέτοιες εταιρείες, ενώ οι εταιρείες του ομίλου συνέχιζαν την δραστηριότητά τους χωρίς να έχουν οφειλές.

Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο ΙΙΕΚ χρωστά στο ΙΚΑ το αστρονομικό ποσό των 6 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του στο ΤΣΠΕΑΘ ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Στην απίστευτη αυτή απάτη εμπλέκονται 14 άτομα για τα οποία διατάχθηκε άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στους χώρους του ομίλου και κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων.

Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε μια αναντιστοιχία ανάμεσα στις τραπεζικές καταθέσεις τους και στα φορολογικά τους δεδομένα. Η αναντιστοιχία αυτή αγγίζει τα 19.800.000 ευρώ, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες ΔΟΥ για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ