2014-07-15 19:57:29
Φωτογραφία για Το ισχυρό ευρώ μπορεί να βλάψει την ανάκαμψη
Το ισχυρό ευρώ μπορεί να βλάψει την οικονομική ανάκαμψη των 18 χωρών της ζώνης του ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής της... Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Νράγκι, μιλώντας χθες το βράδυ ενώπιον ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.

Εν μέσω ανησυχιών για στασιμότητα στην ευρωζώνη, ο Μάριο Ντράγκι εξήγησε ότι ένα ακόμη πιο ισχυρό ευρώ θα έβλαπτε τις επιχειρήσεις που βασίζονται στις εξαγωγές.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε στοχεύει σε κάποια συγκεκριμένη ισοτιμία και θα παρακολουθήσει την επίδραση που θα έχουν στο ενιαίο νόμισμα τα μέτρα που έλαβε στη συνεδρίαση του περασμένου Ιουνίου.

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΚΤ - τα χαμηλά επιτόκια, αλλά και τα φθηνά δάνεια - έχουν επιδράσει θετικά στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τόνισε ότι αναμένει αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Σχετικά με τις πολυσυζητημένες αγορές ομολόγων, ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι η μεγάλης κλίμακας αγορά κρατικού και ιδιωτικού χρέους εμπίπτει πλήρως στην εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ