2014-07-16 23:19:49
Φωτογραφία για Πάτρα: Πόλεμος ανακοινώσεων ΡΑΠ - Σιγαλού
Κόντρα ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη πόλη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Τοπικής Οικονομίας Γιώργο Σιγαλό.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΡΑΠ: Το μεσοδιάστημα της αδράνειας εγκυμονεί κινδύνους

Η λειτουργία του Δήμου πρέπει να διέπεται από συνέχεια και συνέπεια, άσχετα με το ποιος είναι στην κεφαλή της δημοτικής αρχής και αν πρόκειται από 1η Σεπτεμβρίου να αναλάβει η επόμενη. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται ότι σήκωσε λευκή πετσέτα στη μάχη με τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αν και απομένει ενάμιση μήνας για την ολοκλήρωση του έργου της, η εγκατάλειψη των γειτονιών που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, έχει φτάσει στο αποκορύφωμα: χόρτα που δεν έχουν κοπεί εδώ και μήνες, καθαρισμοί χώρων που δεν γίνονται, ανύπαρκτη πυροπροστασία και ελλιπής μέριμνα για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, συνθέτουν την εικόνα μιας Πάτρας που περιμένει την επόμενη δημοτική αρχή ενώ τα προβλήματα γιγαντώνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.


Η αδράνεια του μεσοδιαστήματος που διανύουμε εγκυμονεί και άλλους κινδύνους. Διάφορες εξουσίες ή παρα-εξουσίες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προωθήσουν σχέδια ενάντια στα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών. Η επιθετική ενέργεια του ΟΛΠΑ με το παζάρι στο χώρο του λιμανιού είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Η εκποίηση παραλιών και δημόσιων χώρων του Δήμου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, η εξέλιξη του σχεδιασμού για το εργοστάσιο απορριμμάτων, είναι θέματα που πρέπει να κρατούν σε εγρήγορση τους δημότες, τις δημοτικές παρατάξεις που ενδιαφέρονται να αντιταχθούν σε αυτά τα σχέδια και τη νέα δημοτική αρχή.

Απάντηση Σιγαλού στην ανακοίνωση της ΡΑΠ

Με αφορμή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, στην οποία κατηγορεί για απραξία την Δημοτική Αρχή υποστηρίζοντας ότι «σήκωσε λευκή πετσέτα στη μάχη με τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών», με την «εγκατάλειψη των γειτονιών που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό», ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Τοπικής Οικονομίας και υπεύθυνος για θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδας, Γιώργος Σιγαλός, δηλώνει τα εξής:

«Ενημερώνουμε την δημοτική παράταξη ΡΑΠ, ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει το δημοτικό έργο που συνεχίζεται αδιαλείπτως να παράγεται, αλλά προσφέρει και κακές υπηρεσίες στην πόλη, μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Η πραγματικότητα είναι άλλη και εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάσει η ΡΑΠ.

Η πραγματική εικόνα λοιπόν, είναι ότι η παρουσία των συνεργείων Πρασίνου, Καθαριότητας και Αυτεπιστασίας είναι καθημερινή σε όλες τις περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων, όπως επίσης και οι εργολάβοι του Δήμου, στο κομμάτι των έργων που τους αναλογεί, όπως αποψίλωση, διάνοιξη δρόμων και αλλού.

Δυστυχώς, από την ανακοίνωση της ΡΑΠ, απουσιάζει η κριτική στην κυβερνητική πολιτική, που εδώ και τρία χρόνια, έχει κόψει σχεδόν όλα τα κονδύλια προς τους Δήμους, αφήνοντάς τους στην τύχη τους.

Από την ίδια ανακοίνωση, απουσιάζει ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στο Δήμο και οι οποίοι νυχθημερόν προσπαθούν, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο την εργασία τους και ρίχνει νερό στο μύλο των ιδιωτικών συμφερόντων.

Κατόπιν αυτών, είναι βέβαιο, ότι οποιαδήποτε δημοτική παράταξη ήθελε να μάθει για το έργο που γίνεται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι μέχρι να τελειώσει η θητεία τους, θα μπορούσε να ρωτήσει και να ενημερωθεί, πριν εκδώσει τέτοιου είδους ανακοινώσεις».

Δεύτερη ανακοίνωση της ΡΑΠ: Υποκριτής και αμήχανος ο Γ. Σιγαλός

Τρεις σύντομες επισημάνσεις στη δήλωση του Αντιδήμαρχου κ. Σιγαλού, με την οποία προσπαθεί να απαντήσει στην τελευταία ανακοίνωση της ΡΑΠ.

1. Οι επισημάνσεις μας για τη σημερινή λειτουργία του Δήμου προφανώς δεν μπορεί να έχουν ως κίνητρο «αντιπολιτευτικούς λόγους». Το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών θα έκανε πλέον κάτι τέτοιο άνευ αντικειμένου.

2. Ο κ. Σιγαλός εντέχνως αλλά καθόλου πειστικά προσπαθεί να στρέψει τους εργαζόμενους του Δήμου σε αντιπαράθεση με τη ΡΑΠ και να εμφανιστεί όψιμα σαν υπερασπιστής του έργου τους. Φοβόμαστε ότι έχει αργήσει απελπιστικά 3. Αλλά η αποθέωση της υποκρισίας και της αμηχανίας του κ. Αντιδημάρχου είναι όταν κατηγορεί την ΡΑΠ ότι δεν κάνει κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Όλοι και όλες γνωρίζουν ότι η ΡΑΠ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της και κατά την προεκλογική περίοδο δεν έκρυψε τις πολιτικές απόψεις της παριστάνοντας την «ανεξάρτητη», όπως (μεταξύ άλλων) και η παράταξη του κ. Σιγαλού. Για το λόγο αυτό φαίνεται ότι ο κ. Σιγαλός δεν διάβασε το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσής μας, ή ποιεί την νήσσα, με το οποίο επισημαίνουμε τους κινδύνους που καιροφυλακτούν αυτή την περίοδο, ακριβώς λόγω της κυβερνητικής πολιτικής (λιμάνι, παραλίες, απορρίμματα – ειδικά στο τελευταίο δεν πιστεύουμε ότι θα ισχυριστεί πως αντιτάχθηκε στις κυβερνητικές και τροϊκανές επιταγές).

Με βάση τις παραπάνω διευκρινίσεις, εκτιμούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ