2014-07-31 06:14:11
Φωτογραφία για Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Το θέμα της οδικής ασφάλειας μας αφορά όλους…
«Παρούσα» στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής «Ρήγας Φεραίος» και των κατοίκων που έχουν ξεσηκωθεί για το θέμα των ακριβών διοδίων στη διαδρομή Βόλου – Λάρισας, αλλά και υπέρ των παρεμβάσεων για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον παλιό δρόμο Βόλου – Λάρισας,

δηλώνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Απαντά θετικά και σε πρόσφατη (24-7-2014) επιστολή της Δημάρχου κ. Ελένης Λαϊτσου με θέμα την πραγματοποίηση σύσκεψης σχετικά με τα διόδια Μοσχοχωρίου και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, υπενθυμίζοντας ότι οι έως τώρα ενέργειές της στοχεύουν στην ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών.

Στην απαντητική επιστολή της προς την Δήμαρχο, η βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει:

«Σε συνέχεια της υπ'αρ. πρωτ.10576/24-7-2014 επιστολής Σας με θέμα “Σύσκεψη για την ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας και τα διόδια Μοσχοχωρίου” θέτω υπ’ όψιν σας τα εξής:


Κατ’ αρχήν εκφράζω για άλλη μία φορά την οδύνη μου αλλά και την αγανάκτησή μου για το  πρόσφατο τραγικό γεγονός της αδόκητης απώλειας τριών νέων ανθρώπων. Τα τρία αυτά αδικοχαμένα παιδιά  δυστυχώς δεν είναι  τα πρώτα θύματα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας και κατά κύριο λόγο οφείλεται στα πιο ακριβά σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ διόδια Μοσχοχωρίου είναι δε βέβαιο ότι εάν κάτι δεν αλλάξει ριζικά και άμεσα θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Παρεμβάσεις από πλευράς  μου στο θέμα αυτό έχουν γίνει τόσο στο παρελθόν όσο και την προηγούμενη εβδομάδα με σχετική ερώτηση που απηύθυνα στον αρμόδιο Υπουργό. Δυστυχώς όμως τόσο οι δικές μου παρεμβάσεις όσο και οι παρεμβάσεις άλλων φορέων μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό.

Επειδή η  απαράδεκτη αυτή κατάσταση που κάθε τόσο κοστίζει ανθρώπινες ζωές δεν  είναι δυνατόν και δεν πρέπει να συνεχισθεί, σε απάντηση του καλέσματος που απευθύνετε με την ως άνω επιστολή Σας, Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι πάντοτε στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε ενέργεια ή πρωτοβουλία θελήσετε να αναλάβετε στην οποία ασφαλώς και θα συμμετέχω προτρέχοντας στο πλευρό Σας μαζί με όλους τους ευαισθητοποιημένους στο θέμα πολίτες, προκειμένου τα διερχόμενα αυτοκίνητα από την ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας να απολαμβάνουν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Και ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, όπως πολύ σωστά αναφέρετε στην επιστολή Σας,  αφενός μεν από την μείωση της τιμής των διοδίων στο Μοσχοχώρι ( ή και ακόμα και από την κατάργησή τους) αφετέρου  δε από την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από την ΠΕΟ». Σημειώνεται ότι την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου ζητά η Δήμαρχος με επιστολή της στον Πρωθυπουργό.

Εξάλλου η κ. Χρυσοβελώνη συντάσσεται με τις δράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων από την περιοχή του Βελεστίνου (κυρίως από τα χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο) που προχωρούν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων του Μοσχοχωρίου αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, στις 6 το απόγευμα. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους, τους κοινωνικούς φορείς και προπάντων τους κατοίκους όλης της Θεσσαλίας, να συστρατευτούν στον αγώνα, μακριά από οποιοδήποτε προσωπικό και κομματικό όφελος και στόχο να μη χυθεί άλλο αθώο αίμα στο δρόμο καρμανιόλα της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας.

Στην κινητοποίηση αυτή θα παρευρεθεί η βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη δηλώνοντας ότι συντάσσεται με τους κατοίκους, καθώς το θέμα της οδικής ασφάλειας αφορά όλους τους πολίτες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ