2012-04-26 04:52:05
Φωτογραφία για Χώροι παραμονής για τους χρήστες ναρκωτικών
Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι οποίοι θα διαθέτουν γιατρούς και νοσηλευτές θα μπορούν πλέον να κάνουν χρήση ουσιών οι τοξικομανείς.

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσαν την δημιουργία δύο Κέντρων Παραμονής Χρηστών ,στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης και στην Λεωφόρο Καβάλας.

Τα Κέντρα αυτά ,τα οποία θα είναι ο ενδιάμεσος σταθμός πριν από την ένταξη των χρηστών στη θεραπεία, πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη ,στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου του ΟΚΑΝΑ τη τελευταία διετία.

Παράλληλα η κ.Μαλιώρη αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός καθώς ο προϋπολογισμός του δεν επαρκεί για να καλύψει την μισθοδοσία και τα λειτουργικά του έξοδα.

Σήμερα παρά την αύξηση των μονάδων και της απορρόφησης, περισσότεροι από 3.000 χρήστες ναρκωτικών περιμένουν έως και τέσσερα χρόνια να ενταχθούν σε πρόγραμμα υποκατάστασης .


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει ότι «οι πιάτσες του θανάτου εξακολουθούν να στοιχειώνουν το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, υποβαθμίζοντας δραματικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης.

Η απόφαση δημιουργίας των Χώρων Παραμονής Xρηστών αποτελεί μία ακόμα πρόχειρη και αποσπασματική λύση προκειμένου να συγκαλυφθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η πολιτική που ακολουθήθηκε στο κέντρο της Αθήνας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ