2014-08-12 09:50:06
Φωτογραφία για ΤΡΑΓΙΚΟ: Παιδιά της Ευρώπης ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό κράτος...
Για τρείς εβδομάδες ο αμερικανός δημοσιογράφος Medyan Dairieh ακολουθούσε τους... σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στα συριακά και ιρακινά εδάφη. 

Δημοσίευσε τα δυο από τα πέντε συνολικά μέρη ενός μοναδικού ντοκιμαντέρ που εκτός των άλλων αποκαλύπτει την στρατολόγηση και την μύηση των μικρών παιδιών στο δόγμα του Τζιχάντ.

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Ο ρεπόρτερ του Vice News δημοσίευσε προς το παρόν τα δυο από τα συνολικά πέντε μέρη της δουλειάς του.Στο πρώτο μέρος του ντοκυμαντέρ, παρουσιάζει τη δράση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκκα της Συρίας, μετά την ανηκύρηξη του Χαλιφάτου 

Ράκκα Συρία

βίντεο

Το δεύτερο μέρος είναι ακόμα πιο σοκαριστικό καθώς αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση του φαινομένου του ισλαμικού εξτρεμισμού: την πλύση εγκεφάλου που δέχονται μικρά παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην καρδιά της Ευρώπης, από τους επίσης Ευρωπαίους στην ταυτότητα 


γονείς του.

Ο Βέλγος τζιχαντιστής στη Συρία με τον γιό του. Το τροχόσπιτότου είναι καλυμμένο από αραβικές επιγραφές

11χρονο παιδί δηλώνει ότι ήρθε για να ορκισθεί πίστη στον Χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους

Ένας πατέρας ξεκινά με τροχόπιστο από το Βέλγιο μαζί με τον μικρής ηλικίας γιό του, και φτάνει στη Συρία για να κάνει τζιχάντ. Όμως απ’ ότι φαίνεται , αυτό που κυρίως ενδιαφέρει αυτόν τον “πατέρα” είναι να προσφέρει στο γιό του το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να το φανατίσει σχετικά με τα “ιδεώδη” του Ισλάμ.

Μπάνιο για τους μικρούς επίδοξους τζιχαντιστές στα νερα του Ευφράτη

Τα σέβη μας στο Ισλαμικό Κράτος και στους υποστηρικτές του που το προστατεύουν

Μπροστά στη δημοσιογραφική κάμερα ρωτάει το παιδί,“αν προτιμάει να γίνει τζιχαντιστής ή μάρτυρας επίθεσης αυτοκτονίας”. Του ζητάει πιεστικά απαντήσεις σε ερωτήσεις του τύπου: “Γιατί πρέπει να σκοτώνουμε τους στρατιώτες στη Συρία και όλους τους Ευρωπαίους;“. Καθώς το παιδί δείχνει να κομπιάζει τελικά ο πατέρας απαντάει στη θέση του “γιατί είναι άπιστοι”.

και άλλος μικρός επίδοξος τζιχαντιστής

Πιο πέρα ένα άνδρας που λούζεται στον Ευφράτη δηλώνει ότι σύντομα θα πάει σ’ ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης “για να μάθει να πολεμάει τους Ρώσους, …εεεε… την Αμερική και όλους τους απίστους”.

Βραδυνές εκδηλώσεις για την μύηση των παιδιών

Ο δε εκπρόσωπος τύπου του Ισλαμικού Κράτους, Abou Mosa, δηλώνει με περηφάνεια:

” Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα γενιά των παιδιών θα είναι η γενιά του Χαλιφάτου που θα πολεμήσει τους απίστους και τους αποστάτες. Τους έχουμε ενσπείρει το σωστό δόγμα”

Δείτε το βίντεο μέρος δεύτερο με αγγλικούς υπότιτλους για την στρατολόγηση και μύηση των ανήλικων παιδιών στο Ισλαμικό Κράτος:

(Το περιστατικό με τον βέλγο πατέρα τζιχαντιστή έχει δημοσιευθεί στο βελγικό “l avenir”).
πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ