2014-08-16 08:11:09
Φωτογραφία για Αχαΐα: Οι βροχές κατέστρεψαν αμπέλια
Σύσκεψη ενόψει του τρύγου συγκαλεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου. Όπως αναφέρει η φετινή χρόνια για την αμπελοκαλλέργεια ήταν πολύ δύσκολη λόγω των βροχοπτώσεων. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: "Η φετινή χρονιά για την αμπελοκαλλιέργεια υπήρξε πολύ δύσκολη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή του Νομού Αχαΐας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα λόγω των συχνών βροχοπτώσεων οι οποίες διήρκησαν όλη την άνοιξη , συνεχίστηκαν μέχρι την 10η Ιουνίου ( περίοδος ανάπτυξης των σταφυλιών ) και ξεκίνησαν πάλι την 24η Ιουλίου, εμφανίστηκαν διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες των οινοποιήσιμων σταφυλιών με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση τους και κατ’ επέκταση την καταστροφή της παραγωγής.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας καλεί όλους τους αμπελουργούς (Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας και λοιπών ποικιλιών) της περιοχής μας εν όψει του τρύγου 2014 να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στις 18.08.2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 το απόγευμα στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Ωλενίας στα Λουσικά με θέματα:

• Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα.

• Οινοποίηση 2014".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ