2014-08-20 09:19:08
Φωτογραφία για Ένα περιστατικό που σοκάρει ένα παιδί μπορεί να του δημιουργήσει τραυλισμό;
Οι άνθρωποι εδώ και αιώνες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο γύρω απο τον Τραυλισμό. Μέσα σε αυτή την αναζήτηση προέκυψαν και πολλοί μύθοι. Ποιοι είναι αυτοί;

• Οι άνθρωποι τραυλίζουν γιατί έχουν άγχος. Επειδή οι άνθρωποι, που διαθέτουν ρέων λόγο, τραυλίζουν κάποιες φορές όταν είναι στρεσσαρισμένοι ή αγχωμένοι, κάποιοι θεωρούν οτι και οι άνθρωποι που τραυλίζουν το παθαίνουν για τον ίδιο λόγο. Παρόλο που οι άνθρωποι που τραυλίζουν μπορεί να νοιώθουν νευρικότητα τις στιγμές που αρχίζει ο τραυλισμός, η νευρικότητα δεν είναι η αιτία.

• Οι άνθρωποι που τραυλίζουν είναι ντροπαλοί και ευσυνείδητοι. Τα παιδιά και οι ενήλικες που τραυλίζουν συχνά δυστάζουν να σηκωθούν και να μιλήσουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι φύσει ντροπαλά άτομα. Μόλις καταφέρουν να συμβιβαστούν με τον Τραυλισμό, μπορούν να γίνουν πιο αποφασιστικοί και εκφραστικοί. Πολλοί απο αυτούς έχουν διαπρέψει σε ηγετικές θέσεις.


• Ο Τραυλισμός είναι μια ψυχική διαταραχή. Αρκετοί συναισθηματικοί παράγοντες συνυπάρχουν με τον Τραυλισμό αλλά δεν είναι πρωτίστως μια ψυχολογική διαταραχή. Η θεραπεία για τον Τραυλισμό συχνά συμπεριλαμβάνει συνεδρίες συμβουλευτικής με σκοπό να βοηθηθούν τα άτομα που τραυλίζουν να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές και φοβίες, οι οποίες μπορεί να είναι αποτέλεσμα του τραυλισμού.

• Οι άνθρωποι που τραυλίζουν είναι λιγότερο έξυπνοι και λιγότεροι ικανοί. Οι άνθρωποι που τραυλίζουν το διαψεύδουν αυτό καθημερινά. Οι κοινότητα των ανθρώπων που τραυλίζουν περιλαμβάνει επιστήμονες, συγγραφείς και καθηγητές πανεπιστημίου. Οι άνθρωποι που τραυλίζουν έχουν καταφέρει να επιτύχουν σε κάθε πιθανό επάγγελμα.

• Ο Τραυλισμός προκλήθηκε απο συναισθηματικό τραύμα. Ένα τραυματικό επεισόδιο είναι ικανό να πυροδοτήσει τον Τραυλισμό σε ένα παιδί, το οποίο όμως είχε ήδη την προδιάθεση, αλλά συνήθως δεν είναι αυτή η βαθειά αιτία.

• Ο Τραυλισμός προκλήθηκε απο κακούς γονείς. Όταν ένα παιδί τραυλίζει, δεν σημαίνει οτι φταίνει οι γονείς του γι’ αυτό. Η ένταση ανάμεσα στους γονείς και το παιδί μπορεί να επιδεινώσει τον Τραυλισμό αλλά δεν είναι αυτή η αιτία εκδήλωσής του.

• Ο Τραυλισμός είναι μια συνήθεια την οποία οι άνθρωποι μπορούν να διακόψουν αν το θέλουν. Αν το πρόβλημα ήταν η έλλειψη θέλησης τότε ο Εθνικός Οργανισμός Τραυλισμού δεν θα υπήρχε. Οι άνθρωποι, που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις συνέπειες του Τραυλισμού, είναι απο τα πιο σκληρά δουλεμένα και ισχυρά κινητοποιημένα άτομα, που μπορεί κάποιος να γνωρίσει.

• Τα παιδιά που τραυλίζουν μιμούνται έναν τραυλό γονιό ή άλλο συγγενή. Ο Τραυλισμός δεν είναι μεταδοτικός. Ο Τραυλισμός «κυκλοφορεί» στις οικογένειες. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό ένα παιδί με γονιό ή άλλο συγγενή τραυλό να τραυλίζει και το ίδιο, όχι όμως επειδή αυτό είναι το πιο συχνό του άκουσμα.

• Η πίεση που ασκείται στους αριστερόχειρες να γίνουν δεξιόχειρες προκαλεί Τραυλισμό. Αυτή η πεποίθηση είχε ευρέως διαδοθεί στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά διαψεύστηκε μέσω πολλών μελετών το 1940. Ωστόσο, η πίεση που υφίσταται ένα παιδί όταν πιέζεται να γίνει δεξιόχειρας ενώ είναι αριστερόχειρας είναι ικανή να επιδεινώσει τον Τραυλισμό.

• Ο χαρακτηρισμός ενός παιδιού ως τραυλό οδηγεί σε χρόνιο Τραυλισμό. Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας μελέτης που έγινε το 1939. Η μελέτη αυτή απαξιώθηκε πριν απο δεκαετίες αλλά εξακολουθεί να ανακύπτει ακόμη και σήμερα κάποιες φορές.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΓΙΑ... ΑΥΛΩΝΙΤΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΓΙΑ... ΑΥΛΩΝΙΤΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ