2014-08-20 16:27:48
Φωτογραφία για Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ για το διπλό έγκλημα στην Μεσσηνία - Η σχέση με τη δράση συμμορίας εκβιαστών στην Καλαμάτα
Ενας 37χρονος αρχιφύλακας της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της υπόθεσης, με την εν ψυχρώ δολοφονία με καραμπίνα των δύο νεαρών, ηλικίας 25 και 26 ετών, στην Καλαμάτα, αφού φέρεται ότι είναι αυτός που ανακάλυψε τις σωρούς των δύο άτυχων ανθρώπων χθες το βράδυ σε απόκρημνη περιοχή, στα Λίμνα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.

Οι αξιωματικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία των δύο νεαρών να σχετίζεται με δράση συμμορίας εκβιαστών στην Καλαμάτα αλλά και την αποτρόπαια διπλή δολοφονία του 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011 στην Καλαμάτα. Όμως εξετάζουν, σε δεύτερη φάση, και άλλα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας. Στο χείλος του γκρεμού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν «φρέσκα» ίχνη από ελαστικά ΙΧ με τα οποία πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκαν οι σωροί των δύο άτυχων νεαρών οι οποίοι πιθανολογείται ότι πυροβολήθηκαν σε άλλο σημείο και τα άψυχα σώματά τους μεταφέρθηκαν στο σημείο ρίψης τους.


Οι δύο νεαροί φέρεται να είπαν στις δύο συντρόφους τους και σε μέλη των οικογενειών τους ότι μεταβαίνουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Βέργας στην Καλαμάτα -στον δρόμο με κατεύθυνση στην Καρδαμύλη- όπου φέρεται να είχαν συνάντηση με άγνωστα άτομα. Ωστόσο σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες ποτέ δεν έδωσαν παρόν στο ξενοδοχείο. Πάντως η έρευνα των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ έχει εστιασθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο προκειμένου να γίνει αντιληπτό ποιοι μπορεί να ήσαν αυτοί που θα συναντούσαν τους δύο νεαρούς.

Τα δύο θύματα εντοπίσθηκαν το βράδυ της Τρίτης από αστυνομικό της Ασφάλειας Αττικής - ειδικός σε θέματα παρακολούθησης υπόπτων- που βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές και ο οποίος εντόπισε ύποπτα ίχνη στο σημείο του δρόμου από όπου είχαν ριφθεί οι σωροί των δύο νεαρών ένας εκ των οποίων κατάγεται από την Μεσσηνία και ο άλλος από την Σάμο. Η κατάθεσή του θεωρείται ζωτικής σημασίας.

Από την ιατροδικαστική εξέταση αλλά και από αστυνομική έρευνα στην οποία κεντρικό ρόλο έχει επταμελής ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημα των Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι οι δύο νεαροί πυροβολήθηκαν με καραμπίνα με φυσίγγια ορισμένα από τα οποία είναι για αγριογούρουνο και πιθανόν έπεσαν θύματα «ραντεβού θανάτου».

Μάλιστα η χρήση καραμπίνας σε εν ψυχρώ εκτέλεση προβληματίζει τους αστυνομικούς για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών αφού συνήθως σε τέτοιου είδους περιπτώσεις -με ποινικούς δράστες- χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα. Γι αυτό εξετάζονται κι άλλες παράμετροι της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ως δράστες του διπλού εγκλήματος του 2011 είχαν συλληφθεί στο Πόρτο Ράφτη, ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μεσσηνίας το Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει το Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής κατ εντολή ενός 52χρονου αρχιμπράβου της Καλαμάτας. Τότε, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στήθος.

Πηγή: tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ