2014-08-21 16:38:12
Φωτογραφία για Τζογαδόρος διαχειριστής αξιώσεων εξαπάτησε την… εταιρεία του για να ξεχρεωθεί
Βρετανός διαχειριστής αξιώσεων έκλεψε χιλιάδες λίρες από την εταιρεία του προκειμένου να «τακτοποιήσει» τα χρέη που... είχαν συσσωρευτεί λόγω του πάθους του για τα τυχερά παιχνίδια.

To εν λόγω στέλεχος, ονόματι Michael Clegg, κίνησε τις διαδικασίες που αφορούσαν ψευδείς αξιώσεις εκ μέρους τριών φίλων του, ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας, του Mark Bibby, του Adam Green και του Stuart Walker, αποκομίζοντας συνολικά 34.000 χιλιάδες λίρες μεταξύ Δεκεμβρίου 2011 και Απριλίου 2012! Ο ίδιος κράτησε τις 14.000 λίρες, ενώ οι συνεργοί του μοιράστηκαν το υπόλοιπα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι περίεργες πληρωμές προς τον S. Walker κίνησαν τις υποψίες του αφεντικού του Μ. Clegg και στη συνέχεια εκείνος προσέφυγε στο αρμόδιο τμήμα για ασφαλιστικές απάτες της αστυνομίας του Λονδίνου (IFED).

Οι αστυνομικοί του IFED συνέλαβαν τον 29χρονο Μ. Clegg, έναν νεαρό συνεργάτη του, καθώς και τους τρεις φίλους και πελάτες του στις αρχές του 2013. Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν αποκαλύφθηκε ότι ο Μ. Clegg επέβλεπε ή παρέκαμπτε, αναλόγως, τις διαδικασίες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις αξιώσεις και τις αποζημιώσεις, ώστε να καταβληθούν τελικά τα χρήματα στους τρεις συνεργούς του.


Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο Μ. Clegg είχε πείσει τους φίλους του να ασφαλιστούν στη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και ότι ο A. Green ειδικά είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση από το κινητό του Clegg.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Mick Jones, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: «Ο Clegg συσσώρευσε 10.000 λίρες χρέη από τυχερά παιχνίδια και τότε αποφάσισε ότι τον λογαριασμό θα τον πλήρωνε ο εργοδότης του. Για να το καταφέρει, έστησε μια απάτη όπου θα εκμεταλλευόταν τη θέση του προκειμένου ο ίδιος και οι φίλοι του να εξασφαλίσουν σημαντική αποζημίωση. Δυστυχώς και για τους τέσσερις, όπως τόσοι άλλοι πιο πριν, δεν κατάφεραν να καλύψουν τα ίχνη τους, και τώρα θα πληρώσουν για το αδίκημά τους».

Ο M. Clegg κατηγορήθηκε και κρίθηκε τελικά ένοχος για απιστία. Tο 2014 δικαστήριο του Μάντσεστερ του επιδίκασε 24μηνη ποινή φυλάκισης με διετή αναστολή, καθώς και 300 ώρες μη αμειβόμενη εργασία.

Ο M. Bibby, o A. Green και ο S. Walker παραδέχτηκαν τη συνενοχή τους ενώπιον του δικαστηρίου και τους επιβλήθηκαν οι ακόλουθες ποινές:

• στον 31χρονο Μ. Bibby 4 μήνες φυλάκιση με 18μηνη αναστολή και 180 ώρες μη αμειβόμενη εργασία

• στον 28χρονο Α. Green 120 ώρες μη αμειβόμενη εργασία

• στον 31χρονο S. Walker 4 μήνες φυλάκιση με 2ετή αναστολή και 180 ώρες μη αμειβόμενη εργασία.

Επίσης, το δικαστήριο όρισε να κατασχεθούν τα παρακάτω ποσά από τους καταδικασθέντες ως αποζημίωση προς την ασφαλιστική εταιρεία:

• Μ. Clegg: 4.800 λίρες

• Μ. Bibby: 149 λίρες

• Α. Green: 1.400 λίρες

• S. Walker: 13.160 λίρες.

O συνεργάτης του Μ. Clegg που συνελήφθη κατηγορήθηκε επίσης για απιστία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ