2014-08-21 22:00:18
Φωτογραφία για Δεύτερη και όγδοη θέση για τη BMW Team RLL στο Road America
Ο Dirk Müller (DE) πέτυχε τον πρώτο τερματισμό στο βάθρο για τη BMW Team RLL σε τέσσερις αγώνες του United Sports Car Championship. Ένα άψογο τελευταίο stint της BMW Z4 GTLM (BMW Team RLL) που μοιράστηκε με τον John Edwards (US) τους διασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Road America (US). Η άλλη BMW Z4 GTLM των Bill Auberlen (US) και Andy Priaulx (GB) τερμάτισε όγδοη.

Ο Müller πήρε το τιμόνι της BMW Z4 GTLM αρ. 56 μετά από οκτώ γύρους – από τους 61 του αγώνα - από τον pole sitter Edwards, ο οποίος το έφερε μέσα με ζημιά στο εμπρός αριστερό τμήμα αφού ‘έσωσε τη μέρα’ αποφεύγοντας επιδέξια το πρώτο ατύχημα. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Γερμανός κυνηγούσε τη θριαμβεύτρια Ferrari, έχοντας πίσω του σε απόσταση αναπνοής μία Viper.

Ο Auberlen οδήγησε πρώτος με το αυτοκίνητο αρ. 55 και παραχώρησε το τιμόνι στον Priaulx για τον υπόλοιπο αγώνα στο τέλος του 24ου γύρου. Στο μοναδικό του pit stop, ο Priaulx έπεσε δύο θέσεις αφού καθυστέρησε στην προσπάθειά του να μην πατήσει έναν ‘ξεχασμένο’ σωλήνα αέρα και δεχτεί ποινή. Επίσης έχασε δύο ακόμα θέσεις κατά τη διάρκεια των επανεκκινήσεων του αγώνα. Νικήτρια της κατηγορίας ήταν η Ferrari των Giancarlo Fisichella (IT) και Pierre Kaffer (DE).


Στην κατηγορία GTD, η BMW Z4 GTD της Turner Motorsport, με οδηγούς τους Dane Cameron (US) και Markus Palttala (FI), κέρδισε την τρίτη νίκη της σεζόν για την ομάδα.

Bobby Rahal (Διευθυντής Ομάδας BMW Team RLL):

«Μετά τον δεύτερο και τρίτο γύρο η ημέρα δεν φαινόταν να εξελίσσεται καλά. Η BMW Z4 GTLM, αρ. 56 υπέστη ‘αεροδυναμικά’ τραύματα και αυτό μας καθυστέρησε λίγο στις ευθείες. Ο Dirk έκανε θαυμάσια δουλειά και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τη Viper στο τέλος. Η Ferrari κατάφερε να μας ξεφύγει στις μεγάλες ευθείες. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους. Είμαστε χαρούμενοι με τη δεύτερη θέση και την επιστροφή στο βάθρο».

John Edwards (BMW Z4 GTLM, Αρ . 56):

«Ήταν ανακούφιση να πάρουμε μία θέση στο βάθρο, δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί εδώ με τόσες μεγάλες ευθείες. Όπως φάνηκε, ακολουθήσαμε σωστή στρατηγική μετά από κάποιες ‘επαφές’ στην αρχή. Αυτό μας μείωσε το χρόνο ανεφοδιασμού στη δεύτερη στάση και μας επανέφερε στη μάχη για τη διεκδίκηση του αγώνα. Ήταν ένας σύντομος αγώνας για μένα σήμερα, η μέρα ήταν κυρίως του Dirk αφού πάλεψε σκληρά στο τέλος για να καθυστερήσει τη Viper».

Dirk Müller (BMW Z4 GTLM, Αρ . 56):

«Όταν είδα την εμπλοκή του John στο ατύχημα λίγα λεπτά μετά τον αγώνα και τη ζημιά του εμπρός τμήματος πίστεψα ότι ο αγώνας μάλλον είχε τελειώσει για εμάς. Όταν ήρθε η σειρά μου χρησιμοποίησα κάθε τέχνασμα που είχα κρυμμένο στο μανίκι μου για να κυνηγήσω και να υπερασπιστώ θέσεις και είμαι περήφανος που ο John και εγώ καταφέραμε να ξαναφέρουμε τη BMW στο βάθρο».

Bill Auberlen (BMW Z4 GTLM, Αρ . 55):

«Μεταξύ κατατακτηρίων δοκιμών και αγώνα πειράξαμε ελαφρώς το κράτημα του αυτοκινήτου και μας πήρε αρκετό χρόνο για να κάνουμε μερικές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των δύο pit stop. Δυστυχώς υπήρξε κακή επικοινωνία στο pit stop του Andy. Για να μην πατήσει ένα σωλήνα αέρα έπρεπε να τον σπρώξουν προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να χαθούν μερικές θέσεις».

Andy Priaulx (BMW Z4 GTLM, Αρ . 55):

«Νομίζω ότι ο ρυθμός μας ήταν καλός στο τέλος, αλλά στην αρχή και στη μέση δεν πετύχαμε ακριβώς το κράτημα που θέλαμε. Ο Bill έκανε καλή εκκίνηση, αλλά και οι δύο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στη φάση των επανεκκινήσεων. Ήταν τρομερό που η BMW με Αρ. 56 τερμάτισε σ’ αυτή τη θέση με δεδομένο ότι στην αρχή κινδύνεψε να βρεθεί εκτός αγώνα».

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ