2014-08-22 13:01:06
Φωτογραφία για «Αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και θα μας βοηθήσουν…»
Με διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ρωσικού εμπάργκο στα προϊόντα της Ε.Ε., επέστρεψε στην Ελλάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας «Η Ελλάδα διέρχεται επί του παρόντος μια δύσκολη διαδικασία μεταρρυθμίσεων, που τώρα αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Αυτό αξίζει την αναγνώριση μας», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντηση του με τον Ελληνα υπουργό Ανάπτυξης στο Βερολίνο.

Δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη συνάντηση της τρόικας με την ελληνική πλευρά στο Παρίσι, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία κατά την τριήμερη επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα να συνομιλήσει με άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκονται στα θέματα που θα συζητηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα: μεταξύ άλλων με τους υπουργούς Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στενούς συνεργάτες της καγκελαρίου.


Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας δήλωσε στη Deutsche Welle ότι «η γερμανική πλευρά στο σύνολο της έχει αντίληψη της πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας, το εξαιρετικά ευαίσθητο του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Υπερφορολόγηση

Στη συνομιλία του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας και συνεπώς στην αύξηση των εσόδων του κράτους. Αυτό, ωστόσο, επιτυγχάνεται στην παρούσα φάση με την αύξηση των φόρων, πράγμα που όμως δημιουργεί προβλήματα.

Οπως δήλωσε ο κ. Δένδιας «η υπερβολική φορολογία είναι τελικά αυτή που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα απ’ όσα επιλύει βραχυπρόθεσμα. Νομίζω ότι γερμανική πλευρά είναι έτοιμη να ακούσει κάτι τέτοιο πλέον και νομίζω ότι είναι σαφές ότι στην ελληνική πλευρά εναπόκειται το μείγμα. Νομίζω ότι είναι κάτι που μου κατέστη σαφές και από τη γερμανική πλευρά».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ