2014-08-23 12:47:16
Φωτογραφία για Ryanair: Πώς να επιλέξετε τη θέση που σας αρέσει με δωρεάν ανάθεση
Η Ryanair προσφέρει δωρεάν ανάθεση θέσης για όλους τους επιβάτες που πραγματοποιούν check-in από 7 ημέρες μέχρι και 2 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους... Η ανάθεση γίνεται με τυχαίο τρόπο, φροντίζοντας όπου είναι δυνατό να κάθονται σε διπλανές θέσεις οι επιβάτες που έχουν κοινή κράτηση.

Αν κάποιος επιθυμεί να επιλέξει τη θέση που θα κάθεται στο αεροπλάνο, μπορεί να την αγοράσει ακόμη κι έναν μήνα πριν από την πτήση. Οι χρεώσεις έχουν ως εξής:

Προνομιακές θέσεις από 5€ - Προνομιακές θεωρούνται οι θέσεις με δυνατότητα ταχείας αποβίβασης στις σειρές 1-5 & 32-33, καθώς και οι θέσεις με πρόσθετο χώρο για τα πόδια στις σειρές 16-17.

Κοινές θέσεις από 3€ - Αν και δεν είναι προνομιακές, μπορείτε με 3 ευρώ να επιλέξετε οποιαδήποτε θέση στις σειρές 6-15 και 18-31, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι θα κάθεστε δίπλα σε παράθυρο, διάδρομο ή τους αγαπημένους σας.

Γίνεται να επιλέξετε θέση χωρίς χρέωση;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γίνεται να επιλέξετε θέση χωρίς χρέωση, εκμεταλλευόμενοι τις δωρεάν αναθέσεις θέσεων της Ryanair; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να έχετε επιμονή, ελάχιστη τύχη και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας.

Ανακαλύψαμε στο inFlight.gr ότι ο αλγόριθμος δωρεάν ανάθεσης θέσεων της Ryanair δεν είναι καθόλου «τυχαίος», γι' αυτό προσπαθήσαμε να τον αποκωδικοποιήσουμε. Δείτε με ποια σειρά μοιράζονται οι δωρεάν θέσεις:

Η δωρεάν ανάθεση ξεκινάει με τις σειρές 18 και 15.

Στη συνέχεια η Ryanair αναθέτει θέσεις από τη μέση της καμπίνας προς τα πίσω και τα μπροστά ταυτόχρονα, ακολουθώντας αυτή τη σειρά: 19, 14, 20, 12, 21, 11, κλπ. Όπου υπάρχουν οικογένειες και φίλοι, η Ryanair αναθέτει θέσεις στην αμέσως επόμενη σειρά που έχει ανάλογο αριθμό κενών θέσεων.

Καθώς το αεροπλάνο κοντεύει να γεμίσει και όταν έχουν μείνει μόλις 10 κοινές θέσεις ελεύθερες, η Ryanair αναθέτει δωρεάν τις προνομιακές θέσεις που έχουν μείνει απούλητες, ξεκινώντας από την 5η σειρά.

Ακουλουθούν οι κενές θέσεις στις σειρές 6 και 29.

Εδώ συνήθως τελειώνουν οι δωρεάν αναθέσεις θέσεων. Αν η πτήση είναι πολύ γεμάτη, ίσως είστε αρκετά τυχεροί για να επιλέξετε δωρεάν μια από τις προνομιακές θέσεις που διατίθενται αμέσως μετά, με την παρακάτω σειρά:

Σειρές 4 έως 2 (μπροστά).

Σειρές 32 και 33 (πίσω).

Σειρές 17 και 16 (στη μέση) με πρόσθετο χώρο για τα πόδια.

Σειρά 1 (μπροστά).

Μπείτε στο περιβάλλον ανάθεσης θέσης με χρέωση για να ελέγχετε τις θέσεις που έχουν ήδη δοθεί. Συμβουλευτείτε τον παραπάνω αλγόριθμο και όταν έρθει η σειρά της θέσης που σας ενδιαφέρει, χτυπήστε την πραγματοποιώντας απλά ένα δωρεάν check-in!. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλό timing!

Πώς να επιλέξετε θέση δίπλα σε παράθυρο ή διάδρομο

Ο αλγόριθμος της Ryanair γεμίζει κάθε σειρά θέσεων από τα αριστερά προς τα δεξιά, ξεκινώντας από τη θέση A και καταλήγοντας στην F.

Αν επιθυμείτε θέση δίπλα σε παράθυρο, πρέπει να πραγματοποιήσετε check-in ακριβώς τη στιγμή που η επόμενη προς ανάθεση θέση θα έχει κωδικό A ή F, ανεξαρτήτως σειράς.

Αντίστοιχα, για θέση δίπλα σε διάδρομο, πρέπει να πραγματοποιήσετε check-in τη στιγμή που η επόμενη προς ανάθεση θέση θα έχει κωδικό C ή D.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΛΕΙ... ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΛΕΙ... ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ