2014-08-24 13:05:09
Φωτογραφία για Λήξη συναγερμού στον Καναδά - Αρνητικές οι εξετάσεις για Έμπολα σε άνδρα που νοσηλεύεται
Η επιδημία του Έμπολα συνεχίζει να σαρώνει τη δυτική Αφρική και να τρομοκρατεί τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, καθώς... έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.427 ανθρώπους έως και την 20ή Αυγούστου.

Ένας ασθενής που είχε τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ λόγω των συμπτωμάτων του μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα δεν έχει προσβληθεί τελικά από τον ιό Έμπολα, ο οποίος προκαλεί ιδιαίτερα θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που είχαν σταλεί στο εργαστήριο του Ουίνιπεγκ, επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά», σε ό,τι αφορά την παρουσία του Έμπολα, ανέφερε το νοσοκομείο Maisonneuve-Rosemont σε ανακοίνωσή του.

Το νοσοκομείο είχε θέσει τον νεαρό άνδρα σε απομόνωση την Παρασκευή αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο Έμπολα και προληπτικά το νοσοκομείο ακολούθησε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και τον έθεσε σε απομόνωση.

Είναι η δεύτερη φορά που οι υγειονομικές αρχές του Καναδά θέτουν έναν ασθενή σε απομόνωση εξαιτίας του φόβου μόλυνσης από τον Έμπολα. Τα πρώτο κρούσμα ήταν ένας άνθρωπος που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και νοσηλεύθηκε σε μια συνοικία της πόλης Τορόντο πριν από δύο εβδομάδες. Και σε εκείνη την περίπτωση οι εξετάσεις είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θέλει μεταγραφές ο Φαν Γκάαλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θέλει μεταγραφές ο Φαν Γκάαλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ