2014-08-24 17:15:59
Φωτογραφία για ΑΝΔ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠτΔ
Δ. Κουτσούμπας: «Στάχτη στα μάτια» η σεναριολογία για τον ΠτΔ

Την άποψη ότι υπάρχουν «γέφυρες» μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς προκειμένου να επιτευχθεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Χαρακτήρισε ως «μη δόκιμη συνταγματικά» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στο ''Real'' FM ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει κάποιος να σκεφθεί δύο ενδεχόμενα. Το ένα εξ αυτών είναι υποψήφιος να είναι ένα πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροαριστερά και το δεύτερο να είναι ένα πρόσωπο από την κεντροδεξιά.

«Θα μπορούσα να σας πω διάφορους υποψήφιους, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και των δύο φύλων. Γιατί όχι να προκύψει και γυναίκα υποψήφιος. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν της ελληνικής ιστορίας γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το αυτονόητο», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας. Υπογράμμισε πάντως ότι το βασικό πολιτικό στοιχείο είναι η ύπαρξη ενός υποψηφίου που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ένας υποψήφιος που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη και των βουλευτών του κεντροδεξιού χώρου. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. 


Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι χωρίς καλό πολιτικό περιβάλλον δεν θα υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε «με την Αθήνα να καίγεται δεν θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Επίσης υποστήριξε ότι η στάση που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και την άρνησή του να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δεν είναι συνταγματικά δόκιμη».

Αναφερόμενος στο θέμα της κεντροαριστεράς υποστήριξε ότι επικεφαλής της πρέπει να τεθεί ο αρχηγός του μεγαλύτερου πολιτικού σχήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ. «Όποιος θέσει θέμα ηγεσίας αυτοϋπονομεύεται και υπονομεύει. Είμαστε τόσο πολύ ταλαιπωρημένος και χτυπημένος πολιτικός χώρος και το τελευταίο που κοιτάει ο κόσμος είναι ποιος ηγείται. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τεθεί τέτοιο θέμα. Έχουμε αρχηγό και προχωράμε», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι για την συγκρότηση της ενιαίας κεντροαριστεράς «η ΔΗΜΑΡ θα παίξει κρίσιμο ρόλο».

Δ. Κουτσούμπας: «Στάχτη στα μάτια» η σεναριολογία για τον ΠτΔ

Πάντως, ως «στάχτη στα μάτια του λαού» χαρακτηρίζει τις συζητήσεις και τα σενάρια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα η ύπαρξη αυτής της σεναριολογίας, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, «εμποδίζουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης έτσι ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα , την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. του κεφαλαίου, που υπηρετούν με τον έναν ή άλλο τρόπο και οι μεν και οι δε». Ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ, βάσει αρχών δεν ψηφίζει κανένα υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα «δεν συμμετέχει στα παιχνίδια που κάνουν τα άλλα κόμματα, άλλα για την εξεύρεση των 180 βουλευτών και άλλα για τους 121. Εμείς δε ψάχνουμε ούτε για 180 ούτε για 121».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι «Η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για το λαό δε μπορεί να αποτελεί παιχνίδι ψηφοθηρίας ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και την αξιωματική αντιπολίτευση». Επίσης δηλώνει ότι «το ΚΚΕ θα συμβάλει στο μέτρο των δυνάμεών του για να εξηγήσει πλατιά στον ελληνικό λαό και να τον καλέσει σε μαζική υποστήριξη και συμπαράταξη με την πρότασή του, για την ανάγκη να αντικατασταθούν οι σημερινοί θεσμοί του σάπιου συστήματος, από νέους λαογέννητους θεσμούς από έναν ανώτερο τύπο δημοκρατίας που θα οικοδομηθεί στη βάση της κοινωνικοποίησης του πλούτου και μιας γνήσιας εργατικής λαϊκής εξουσίας».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ