2014-08-24 17:16:16
Φωτογραφία για Ουκρανία: Φιλορώσοι αυτονομιστές έβγαλαν σε… παρέλαση Ουκρανούς αιχμαλώτους
Σε κεντρικούς δρόμους της πόλης Ντονέτσκ, ανήμερα της εθνικής γιορτής Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας (φωτογραφίες: EPA / Sergei Ilnitsky)

Σκηνές από ταινία ρωμαϊκής εποχής όπου οι πρωταγωνιστές παρήλαυναν με τα πολεμικά τους τρόπαια, έζησε σήμερα η ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντονέτσκ στην Ουκρανία. Φιλορώσοι αυτονομιστές υποχρέωσαν, ανήμερα της εθνικής γιορτής Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, περίπου 50 Ουκρανούς αιχμαλώτους να παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης!

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς ο κόσμος τους φώναζε «Φασίστες», «Στα γόνατά!», «Σκοτώνετε παιδιά» και εκείνοι περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι. Μερικοί τους πέταξαν ακόμα και μπουκάλια. Η δε εικόνα που παρουσίαζαν, για λύπηση: είτε ήταν ντυμένοι με στρατιωτικά είτε με πολιτικά, οι περισσότεροι ήταν αξύριστοι και άπλυτοι. Σε μια συμβολική κίνηση οδοκαθαριστές καθάριζαν τον δρόμο αφότου περνούσαν οι αιχμάλωτοι.


Οι ξένοι ανταποκριτές που βρέθηκαν στην πλατεία Λένιν του Ντονέτσκ μετέδιδαν ότι λίγο πριν από την… παρέλαση μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξη των Ουκρανών αιχμαλώτων λέγοντας: «Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν». Η ίδια φωνή συνέχισε φωνάζοντας «είμαστε Ρώσοι». 

Μετά την περιφορά των αιχμαλώτων οι αντάρτες τους ανέβασαν σε δυο λεωφορεία προς άγνωστη κατεύθυνση και ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τους επευφημούσε. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ