2014-08-25 01:00:11
Φωτογραφία για Βρετανία: Οι σοκαριστικές selfies – μήνυμα εναντίον του καρκίνου! [photos]
Σοκαριστικές φωτογραφίες της, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη «μάχη» κατά της λευχαιμίας, έδωσε στη δημοσιότητα μια Βρετανίδα Η 23χρονη Kathryn Cartwright παλεύει με τον καρκίνο τα τελευταία επτά χρόνια, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος που δίνει είναι άνισος, έχοντας 20% πιθανότητα επιβίωσης, δεν το βάζει κάτω.

Αποδυναμωμένη από τη σκληρή ασθένεια και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, έπεσε από την αναπηρική της καρέκλα, με αποτέλεσμα να υποστεί ανατριχιαστικές μελανιές στο πρόσωπο. Αντί όμως να υποκύψει στην αυτολύπηση, έβγαλε selfies τις οποίες ανέβασε στο διαδίκτυο, στέλνοντας σαφές μήνυμα και δύναμη στους καρκινοπαθείς.

«Δεν πρόκειται να αφήσω τον καρκίνο να καταστρέψει τη ζωή μου. Θα μπορούσα απλά να περιμένω το θάνατο μου, ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίσω να ζω και να κάνω ό, τι θέλω», τονίζει η νεαρή γυναίκα σε μια επίδειξη ψυχικής δύναμης.


«Έπεσα από την καρέκλα και αρχικά ήμουν σε κατάσταση σοκ. Έβαλα πάγο στο πρόσωπό μου και σκέφτηκα ότι είμαι καλά, πως δεν είχα υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Μετά από λίγες ημέρες όμως, μώλωπες εμφανίστηκαν σε όλο μου το πρόσωπο», συμπληρώνει και καταλήγει: «Όταν βγαίνω έξω οι άνθρωποι με κοιτούν αδιάκριτα. Ένας από τους γιατρούς μου είπε ότι μοιάζω με ρακούν. Για να είμαι ειλικρινής, έχω ξεχάσει τι χρώμα ήταν το πρόσωπό μου».

Η Kathryn χρειάζεται μεταμόσχευση ύπατος για να μείνει ζωντανή, ωστόσο ο γιατρός της δεν συμφωνεί με την επέμβαση, καθώς θεωρεί ότι δεν θα την αντέξει ο οργανισμός της. Ένα αεράκι αισιοδοξίας ωστόσο δροσίζει την ίδια ατενίζοντας το μέλλον.

«Είμαι σίγουρη πως θα γιορτάσω τα 24α γενέθλιά μου τον Ιανουάριο», υποστηρίζει, ελπίζοντας η ιστορία της να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων Οι φωτογραφίες είναι πολύ σκληρές, ωστόσο δημοσιεύονται χωρίς επεξεργασία, ώστε να μην αποδυναμώσουν το μήνυμα τους...
πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ