2014-08-25 08:20:05
Φωτογραφία για 8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχετε χρέος;

Μερικές φορές είναι πραγματικά συνειδητή επιλογή, άλλες φορές όμως όχι, μιας και η ζωή μας τα φέρνει λίγο ανάποδα μερικές φορές, πόσο μάλλον τώρα και με την οικονομική κρίση.

Παρακάτω θα δούμε τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορούν εύκολα να σας προκαλέσουν χρέος και... να τρέχετε και να μη φτάνετε.

Οπότε θα δούμε ποια είναι αυτά, ώστε να ξέρουμε να τα αντιμετωπίζουμε με περισσότερη σοβαρότητα και να παίρνουμε τα μέτρα μας από πριν.

1) Μείωση εισοδήματος

Αυτό συμβαίνει στην εποχή μας συχνά. Αλλιώς τα υπολογίζαμε και... αλλιώς μας ήρθαν! Ενώ πριν τα φέρναμε βόλτα, πλέον, τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα.

Πολλές φορές αν καθυστερήσουμε να ανταποκριθούμε σε κάποια έξοδα, μπορεί να υποστούμε και τις συνέπειες.

Έτσι, μπορεί να πάρουμε κάποιο δάνειο για να ανταπεξέλθουμε. Όμως αυτό, αν και θα μας ανακουφίσει προσωρινά, θα μας δεθεί μία θηλιά στο λαιμό μας για πολλά χρόνια.


2) Χωρισμός - διαζύγιο

Εδώ γίνεται χαμός! Φεύγουν τα λεφτά σε δικηγόρους, κλπ και μπαίνουμε σε μια διαδικασία παγίων εξόδων κάθε μήνα για να πληρώνουμε πχ διατροφή αν έχουμε παιδιά ή να καλύπτουμε όλα τους τα έξοδα ολομόναχοι.

3) Λάθος διαχείριση χρημάτων

Τις περισσότερες φορές, η λάθος διαχείριση φέρνει χρέος. Πολλές φορές, όταν δούμε λεφτά μαζεμένα, δεν τα διαχειριζόμαστε καλά και μετά μένουμε... ταπί και ψύχραιμοι!

Επίσης η λέξη αποταμίευση θα πρέπει να γίνει κανόνας!

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσουμε χρέος (πχ να δανειστούμε) ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό 4) Ανεργία

Όσο είμαστε άνεργοι, τρώμε από τα έτοιμα ή τρώμε από τα λεφτά των άλλων. Αυτό όμως "το πάρτυ" κάποια στιγμή, μπορεί να τελειώσει...

Έτσι, θα πρέπει από κάπου να βρούμε λεφτά για τα πολύ βασικά μας έξοδα. Αν αυτά τα λεφτά δεν είναι από δουλειά, τότε η παρατεταμένη ανεργία θα μας δημιουργήσει χρέος...

5) Τζόγος

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μιας και είναι αυτονόητα τα πράγματα.

Αρχικά μπορεί να χάσουμε αυτά που έχουμε και έπειτα θα αναγκαστούμε να δανειστούμε για να ζήσουμε, ή ακόμα χειρότερα, θα χρειαστεί να δανειστούμε για να τα ξαναχάσουμε!

6) Ιατρικά έξοδα

Πρόκειται για κακή και άτυχη συγκυρία που μπορεί να μας συμβεί στη ζωή ανά πάσα στιγμή.

Μπορεί εμείς ή κάποιο συγκενικό μας πρόσωπο να αρρωστήσει και να χρειάζεται να δαπανήσουμε πολλά λεφτά για να παραμείνει στη ζωή.

Έτσι, ή τα έτοιμα τελειώνουν και αναγκαζόμαστε να δανειστούμε, ή αν δεν έχουμε αποταμιεύσεις, αναγκαζόμαστε να δανειστούμε εξ’ αρχής, μη ξέροντας μέχρι που μπορεί να φτάσει "η θηλιά"...

7) Ελάχιστες έως και καθόλου αποταμιεύσεις

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, μιας και εν μέρη το καλύψαμε πιο πριν.

Απλά τα πράγματα, αν δεν έχουμε αποταμιεύσεις κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να βουτήξουμε στο χρέος, μιας και η ζωή μερικές φορές τα φέρνει ανάποδα.

Οπότε προσέχουμε για να έχουμε...

8) Δημιουργία επιχείρησης

Πολλοί τύποι επιχειρήσεων χρειάζονται κεφάλαιο για να ξεκινήσουν και να δουλέψουν. Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ σίγουροι και να έχουμε κεφάλαιο.

Αν κάτι δεν πάει καλά, πράγμα που είναι αρκετά πιθανό στην εποχή μας, τότε μπορούμε εύκολα να βουλιάξουμε στο χρέος.

χρέος αιτίες

Είδαμε λοιπόν τις 8 πιο συνηθισμένα αιτίες που μπορεί να μας βουτήξουν στο χρέος ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Οπότε, τέτοιες ειδικά που είναι οι εποχές, να είστε πολύ προσεκτικοί και να αρκείστε με τα λίγα αν υπάρχει περίπτωση να... "σας πάρει και εσάς η μπάλα". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ