2014-08-25 10:57:31
Φωτογραφία για ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας «έτσι ώστε ο θεσμός να εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που θα απολαμβάνει της ευρείας πλειοψηφίας της Βουλής», εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να αποτραπεί «το σενάριο που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την εκλογή για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις», κάτι που, όπως είπε, αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του Συντάγματος. Σημείωσε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν θα πρέπει αν είναι απλά ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των 180 βουλευτών», αλλά ένα πρόσωπο που «να συμβολίζει μια ευρύτερη συναίνεση».

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες στη Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το κόμμα δεν θα κάνει εκπτώσεις στις αξίες του. «Συμπολίτες μας σήμερα είναι κομματικά ορφανοί και η ΝΔ μπορεί να τους εκφράσει ως η μεγάλη κεντροδεξιά δύναμη εκσυγχρονισμού της χώρας (…) Αυτό που ορισμένοι δεν υπολογίζουν στο ιδιότυπο παιχνίδι πολιτικών μεταγραφών είναι ότι μπορεί να έρθει κάποιος που να φέρει κάποιους μαζί του, αλλά να διώξει πολύ περισσότερους», δήλωσε.


«Η συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται υπό μορφή προσκλητηρίου σε συγκεκριμένα 

ονόματα. Το προσκλητήριο είναι διαρκές και προς όλους» τόνισε από την πλευρά της στο Mega η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για το ενδεχόμενο «επαναπατρισμού» βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από τη Ν.Δ. «Είναι πρώιμο να μπαίνουμε σε ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα επιτρέπει τις πολιτικές συνθέσεις ώστε ο Πρόεδρος να συμβολίζει την εθνική ενότητα, είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να καταφεύγει σε λογικές του παρελθόντος στο θέμα αυτό» δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε μέσω του Mega ανοικτό το ενδεχόμενο, αν η χώρα οδηγηθεί τελικά σε πρόωρες εκλογές, να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιο πρόσωπο θα προτείνει για Προεδρο της Δημοκρατίας μετά από αυτές.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ