2014-08-25 11:15:04
Φωτογραφία για Τα Αριστοτέλεια πυλώνας ανάπτυξης και παιδείας στην Ελλάδα
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή... της Ολυμπιάδας, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, στις 22 Αυγούστου, τα φετινά Αριστοτέλεια σ΄ ένα μικρό κομμάτι γης με την θάλασσα να το κυκλώνει, εντός του αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων Σταγείρων.

Την εκδήλωση, που προλόγισε με θέρμη η Διευθύντρια της 16η Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Βάσω Μισαηλίδου-Δεσποτίδου, διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής Ολυμπιάδας σε συνεργασία με την 16η Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο εποχή και μετά την σιωπηρή άρνηση της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη να δώσει συνέχεια σ΄ έναν θεσμό που εκ των πραγμάτων συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής κίνησης στη βόρειο-ανατολική Χαλκιδική.


Την αναγκαιότητα αυτή υπογράμμισαν, άλλωστε, τόσο ο νέος δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος, όσο και αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης, ανασκαφέας των αρχαίων Σταγείρων, που εργάστηκε στην περιοχή για είκοσι και πλέον χρόνια. Σε μία πραγματικά εκ βαθέων ομιλία του ο κ. Σισμανίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό των ανασκαφών στα αρχαία Στάγειρα, το μοναδικό τέτοιου μεγέθους αρχαιολογικό χώρο στην Χαλκιδική, μίλησε για τις δυσκολίες στην χρηματοδότηση και το έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, που στηρίχθηκε και στον εθελοντισμό, ενώ επισήμανε ότι αυτή η προσπάθεια για την αναβίωση των Αριστοτελείων πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί. Αν μη τι άλλο διότι διοργανώνονταν και στην αρχαιότητα προς τιμήν του Αριστοτέλη, ο οποίος σύμφωνα με το γνωστό Ινστιτούτο ΜΙΤ υπήρξε η σπουδαιότερη προσωπικότητα των τελευταίων 6.000 χρόνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αρχιτέκτονας Γιάννης Γιαννάκης, υπεύθυνος έργων αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου Σταγείρων παρουσίασε τις αναστηλωτικές εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα σε μία ιδιαίτερα φυσικού κάλλους περιοχή, ενώ ο καθηγητής Αστρονομίας, Σταύρος Αυγολούπης, μέλος της Διοίκησης του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ ανέπτυξε τις απόψεις του Αριστοτέλη για το Σύμπαν, οι οποίες μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και το μήνυμα του Αριστοτέλη στη σύγχρονη εποχή.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια από την μικτή χορωδία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Βόλβης με χοράρχη τον Σταύρο Καραμάνη και συνοδό τον πιανίστα Γιώργο Κεχαϊδη. Μια μεγάλη χορωδία με σπουδαίες εμφανίσεις σ΄όλη την επικράτεια, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, που ξεπέρασε τα 600 άτομα.

Στόχος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής Ολυμπιάδας είναι τα Αριστοτέλεια να γίνουν πυλώνας ανάπτυξης και παιδείας σ΄ όλη την Ελλάδα. Γιατί ο πολιτισμός είναι χρυσός.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                     Ο γενικός γραμματέας

Βασίλης Αναστασίου                                            Γιώργος Παπαδημητρίου" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ